Gemeente Den Haag

Het European Dreams festival

Europa suf? Dacht het niet!

Op woensdag 23 november organiseren de Haagse Brug, het Europa Direct Centrum en de afdeling onderwijs van de Gemeente Den Haag in samenwerking met de NJR de derde editie van European Dreams.

Vergeet de Amerikaanse Droom, de Europese Droom is waar het om gaat! Europa is meer dan Brusselse politiek, Europa biedt kansen! Zeker voor jongeren. Van waardevolle netwerken tot aantrekkelijke studie mogelijkheden, Europa is overal. Het doel van European Dreams is om de bezoekers een `onontdekt' Europa te laten beleven. Compleet met grappige interviews, scherpe comedy, sterke debatten, dans, en natuurlijk goede muziek.

Programma

De avond wordt op spectaculaire wijze geopend door burgemeester Jozias van Aartsen. Ook dit jaar worden leuke, onverwachte en eigenaardige aspecten van Europa belicht: bijvoorbeeld de Europese identiteit en de Europese versus de Amerikaanse droom. Na de opening gaan Alexander Rinnooy Kan (voorzitter SER) en Jaap Smit (voorzitter CNV) met elkaar in gesprek over de toekomst van Europa. Ook zijn er debatten over slow food vs fast food en de zoektocht van vluchtelingen naar de Europese droom. En wordt er een zinderend Lagerhuis debat gehouden tussen jongeren uit de regio Den Haag. Hier gingen maarliefst 8 spannende voorrondedebatten aan vooraf.

Line up

European Dreams kent een verrassend en gevarieerd programma. Van Nederhop tot singer-songwriter en van opera tot funk. Stand-up comedian Jeroen Pater, oprichter van het comedyhuis, en collega Samir Fighil zorgen voor comedie met een scherp randje. Natuurlijk kunnen de ras echte Hagenezen Kern Koppen en DJ Tony Star niet ontbreken. Aan Chef'Special de eer om de kleine zaal plat te spelen.

Evenement: European Dreams

Datum: Woensdag 23 november 2011

Tijdstip: 19.30 - 02.00 uur

Locatie: Paard van Troje & het Humanity House

Line-up: o.a.: Alexander Rinnooy Kan, Jaap Smit, Pieter Steinz, Robert Eenhoorn, Floris Bosveld (SYTYCD), Marichelle de Jong, Chef'Special, Rachèl Louise, Kern Koppen, DJ Merdan Taplak, en DJ Tony Star

Meer info: www.europeandreams.nl

Tickets: kosten 5,- euro, verkrijgbaar via www.paard.nl