Gemeente Barneveld


Avond- en nacht afsluiting Lunterseweg en Vellerselaan

De gemeente combineert twee grote asfalteringsklussen in Barneveld in de avond en nacht van 23 op 24 november en van 24 op 25 november a.s. De werkzaamheden vinden plaats op de Vellerselaan en de rotonde in de Lunterseweg ter hoogte van de wijk Veller. Verkeer wordt omgeleid.

Rotonde Lunterseweg/Vellerselaan

Bij de aanleg van de rotonde in de Lunterseweg ter hoogte van de Vellerselaan is destijds gekozen voor een asfaltmengsel dat voldoet aan de geluidseisen. Dat werkt prima op de Lunterseweg, maar op een rotonde is dit minder geschikt gebleken waardoor er sporen ontstonden in het wegdek, waarin na regen ook plassen blijven staan. Reden om de toplaag af te frezen en te vervangen door een nieuwe toplaag. Deze nieuwe toplaag betreft een ander type asfalt dat geen nadelig effect heeft op het geluid, maar wel spoorvorming tegengaat.

Gezien de hoeveelheid werk die verricht moet worden aan de rotonde en het intensieve gebruik van de Lunterseweg heeft de gemeente ervoor gekozen om deze werkzaamheden in de avond en nacht uit te laten voeren. Hiermee hoopt de gemeente de overlast voor het doorgaande verkeer te beperken.

Afwerking Vellerselaan

Op de Vellerselaan tussen het doorgaande fietspad en de Assendelfterlaan moet een tussenlaag asfalt aangebracht worden. Aangezien dit de enige ontsluitingsweg van de wijk Veller betreft en een belangrijke doorgaande fietsroute voor scholieren, heeft de gemeente ook in dit geval ervoor gekozen om de werkzaamheden buiten de reguliere werktijden uit te laten voeren om de verkeershinder te beperken en de veiligheid voor bewoners en de weggebruikers te waarborgen.

Planning

De werkzaamheden starten op 23 november om 19,00 uur op de rotonde Luntersweg - Vellerselaan met het vervangen van de asfasltdeklaag . Verder vinden er die avond en nacht voorbereidende asfalteringswerkzaamheden plaats op de Vellerselaan. De werkzaamheden op de rotonde zijn uiterlijk op 24 november om 06.00 uur gereed, zodat het verkeer daarna weer gebruik kan maken van de Lunterseweg.

Op de daarop volgende avond en nacht (24 op 25 november) vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats op de Vellerselaan. Dit betreffen de aanleg van verkeersdrempels, het aanbrengen een asfaltlaag en het aanbrengen van markeringen.

Omleidingen

In de eerste avond en nacht (23 - 24 november) wordt het verkeer op de volgende wijze door middel van bebording omgeleid: Het verkeer dat komt vanaf de zuidzijde, dat wil zeggen vanaf Lunteren, de Nederwoudseweg of de A30 wordt via de Plantagelaan naar Barneveld geleid en vice versa.

De bewoners van Veller kunnen de wijk in en uit via de fietsverbinding tussen de Wildzoom en Sabelpootlaan. Deze langzaamverkeerverbinding wordt eenmalig opengesteld voor autoverkeer. De hulpdiensten zijn door de gemeente geïnformeerd over de werkzaamheden en de omleidingen. De hulpdiensten kunnen ook via de langzaamverkeersverbindingen tussen Zuid III en Veller de wijk in.

In de 2^e avond en nacht (24 - 25 november) kunnen de bewoners van Veller de wijk in en uit via de fietsverbinding tussen de Wildzoom en Sabelpootlaan.

Voor nader informatie kunt u zicht wenden tot de toezichthouder van de gemeente, Berend Bouwmeester, telefonisch bereikbaar onder nummer 06-53638432.

* nachtafsluiting Lunterseweg Vellerselaan.pdf pdf (2,13 MB)(Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader)