Hollandse Delta

Zeedijk officieel versterkt

Nieuwe Stadse Zeedijk officieel versterkt

RIDDERKERK, 16 november 2011 - Op 23 november wordt het dijkversterkingsproject Nieuwe Stadse Zeedijk van waterschap Hollandse Delta officieel geopend. Deze dijk op Goeree-Overflakkee moest worden versterkt om de inwoners van Stad aan 't Haringvliet te blijven beschermen tegen hoog water. Met deze afronding zijn alle versterkingen op Goeree-Overflakkee uitgevoerd en is het eiland de komende 50 jaar weer beschermd.

Elke zes jaar worden alle dijken in Nederland gekeurd. Waterschappen kijken dan of de dijken nog aan de veiligheidsnormen voldoen. Uit de laatste keuring bleek dat de Nieuwe Stadse Zeedijk niet meer aan deze hoge normen voldeed. Bij hoog water bestond de kans dat de binnenkant in elkaar zou zakken, waardoor de dijk kon doorbreken.

Aan de binnenkant van de dijk is nu een berm van klei gelegd die dit moet voorkomen. Op de kleilaag ligt een grasmat voor extra stevigheid. Met de versterking is de Nieuwe Stadse Zeedijk weer bestand tegen een waterhoogte die gemiddeld eens in de 4000 jaar voor komt.

INFORMATIE VOOR DE REDACTIE

De openingshandeling zal op 23 november plaatsvinden vanaf 14.00 uur in Theehuis Aandehaven1, Haven 1 in Stad a/h Haringvliet. Uw redactie is van harte uitgenodigd om de openingshandeling bij te wonen.

U kunt zich aanmelden via 088 974 30 99 of mailen naar media@wshd.nl.

Buiten kantoortijd is de afdeling Communicatie van waterschap Hollandse Delta te bereiken onder telefoonnummer: 088 974 30 56.

Volg het waterschap ook op Twitter: www.twitter.com/hollandsedelta.