Gemeente Leudal


Nieuws

Overdracht Service Team Leudal aan Westrom

Op woensdag 23 november 2011 wordt het Service Team Leudal officieel overgedragen aan Westrom. Op dit moment valt het team nog onder het team Sociale Zaken van de gemeente Leudal. Door middel van de overdracht hopen de partijen een betere continuïteit te kunnen waarborgen.

De regie over de werkzaamheden van Service Team Leudal blijft in handen van de gemeente Leudal en voor de dagelijkse uitvoering van het Service Team Leudal wordt Westrom verantwoordelijk.
De officiële overdrachtshandeling door wethouder Mart Janssen en directeur Jo Kunnen vindt plaats in de gemeenteloods aan de Heldenseweg 25 in Neer.

Service Team Leudal
Het Service Team Leudal is in 2009 als project gestart door de gemeente Leudal, met als doel de deelnemers, die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben, werknemersvaardigheden aan te leren en perspectief te bieden. Hierbij wordt hen onder andere geleerd om sociaal actief te zijn in een nieuw dagritme. Verder wordt de deelnemers het besef gegeven dat zij waardevolle werkzaamheden kunnen verrichten ten dienste van de gemeenschap van Leudal.

Werkzaamheden
Vanaf 2009 heeft het Service Team Leudal haar actieve bijdrage geleverd aan de uitvoering van allerlei gemeentelijke taken in de vorm van talloze ondersteunende werkzaamheden in alle kernen van Leudal. In vogelvlucht:

- Water geven bloembakken en beplanting;

- Straatnaam- en verkeersborden en reflectorplaatjes reinigen;
- Zwerfvuil ruimen;

- Kleinschalig onderhoud meubilair;

- Verwijderen graffiti;

- Terugzetten en snoeien van overkolkend groen/overhangende takken;
- Ondersteunende werkzaamheden t.b.v. gladheidsbestrijding en bladruimen.

Daarnaast heeft het Service Team Leudal kunnen meewerken aan verhuiswerkzaamheden bij MFC De Postkoets Horn, het Dörpshoes Horn, de bibliotheek en de peuterspeelzaal Horn en het renoveren en opknappen van de Fatima-kapel in Haelen.

Verder is er een samenwerkingsovereenkomst met de Woning-bouwvereniging Wonen Roer&Maas/Wonen Limburg, waarbij het Service Team inmiddels tuinonderhoud uitvoert bij 45 tuintjes. Eveneens wordt er tuinonderhoud uitgevoerd bij de Latasteschool in Horn, BoBo-kinderdagverblijf in Heythuysen en de Widdonck in Heibloem.

Westrom
Westrom voert namens vijf gemeenten in Midden-Limburg diverse regelingen op het gebied van gesubsidieerde arbeid uit. Westrom is actief op het gebied van re-integratie en sociale activering. Hiermee vervult het bedrijf een belangrijke maatschappelijke functie in de regio.