Forum


23 november 2011

Evaluatie Profijtklas

Tijdens deze bijeenkomst staat de voorgenomen evaluatie van De Profijtklas centraal. Deze evaluatie is van belang, omdat we zo de succes- en faalfactoren van het project in kaart kunnen brengen. Daarnaast zullen de uitkomsten van de evaluatie gebruikt worden om De Profijtklas effectief en structureel te kunnen inbedden in de structuur en het curriculum van de basisscholen.

In 2012 gaat De Profijtklas het derde jaar in. Op 28 basisscholen en twee welzijnsorganisaties krijgen talentvolle leerlingen de kans het beste uit zichzelf te halen door een steuntje in de rug op het gebied van taal- en rekenonderwijs. Het project heeft een looptijd van vier jaar. Het laatste jaar is 2012-2013, dit jaar is het jaar waarin resultaten moeten worden overgedragen en werkwijze verankerd in de deelnemende scholen. Om dit op een goede manier te kunnen doen, willen FORUM en Stichting Kinderpostzegels het project laten evalueren door het Kohnstamm Instituut van de Universiteit van Amsterdam.

Lag in 2010 en 2011 de nadruk op consolidatie van de deelnemersgroep en waarborging van de kwaliteitsnormen, in 2012 wordt gewerkt aan de evaluatie van de Profijtklas. Om een goede start te geven aan de evaluatie organiseren we op 23 november a.s. een lunchbijeenkomst. De bedoeling van de bijeenkomst is dat de voorgenomen evaluatie van De Profijtklas centraal staat. Deze evaluatie is van het grootste belang, omdat we zo de succes- en faalfactoren van het project in kaart kunnen brengen. Daarnaast zullen de uitkomsten van de evaluatie gebruikt worden om De Profijtklas effectief en structureel te kunnen inbedden in de structuur en het curriculum van de basisscholen.

Tijdens deze bijeenkomst zal drs. Guuske Ledoux van het Kohnstamm Instituut een inleiding geven over het plan van aanpak van het evaluatieonderzoek (onderzoeksaanpak, tijdspad en rol scholen). Vervolgens zullen een aantal scholen hun visie geven op het evaluatievoorstel.

Doel van de bijeenkomst

- Voorlichting ontvangen over de evaluatie van De Profijtklas
- Ervaringen en meningen over De Profijtklas met collega scholen delen

Programma
12.30 uur Inloop met lunch
13.30 Welkomstwoord door moderator dr. Floris Müller, senior onderzoeker
Strategie, Onderzoek & Communicatie FORUM.
13.40 Opening door Zeki Arslan, programmamanager Onderwijs, Arbeid en Maatschappelijke ondersteuning FORUM.
14.00 Inleiding Evaluatie (Onderzoeksaanpak, tijdspad en rol scholen) door drs. Guuske Ledoux, senior onderzoeker/wetenschappelijk directeur aan het Kohnstamm Instituut UvA; gevolgd door reactie uit de zaal. 14.45 Pauze
15.00 Visie scholen: aandachtspunten (succes- en faalfactoren), verwachtingen en uitkomsten evaluatie; gevolgd door plenaire discussie. 15.20 Slotwoord
15.30 Gelegenheid tot napraten onder genot van een drankje.

forum kinderpostzegels
foto

Datum en plaats

Woensdag 23 november 2011
12.30-16.00 uur
FORUM

Kanaalweg 86

3533 HG te Utrecht

FORUM is goed bereikbaar met het openbaar vervoer; gratis parkeren is mogelijk.

Meer informatie

FORUM

Latifa Elaji

e-mail: l.el-aji@forum.nl

tel.: 030-2974 394

of 06-524 786 39