Gemeente Den Haag

Commissie spreekt over monumenten

Op woensdag 23 november spreekt de commissie over monumentenzorg en de plannen voor een Randstadrail lijn 11. Verder spreekt de commissie over infrastructuur, ruimte en transport.

Monumentenzorg

De commissie bespreekt allereerst het voorstel "Bekend maakt Bemind - Den Haag, stad van monumenten". Hierin geeft het college een visie over de monumentenzorg voor de komende vier jaar. De monumentale voorraad is enorm gegroeid in de afgelopen 30 jaar.

Tramlijn 11

Vervolgens spreekt de commissie het voorontwerp voor het netwerk Randstadrail lijn 11. Tramlijn 11 wordt aangepast voor het inzetten van nieuw trammateriaal volgens de samenwerkingsovereenkomst Netwerk RandstadRail. Hiervoor is een voorontwerp opgesteld en aan de commissie wordt gevraagd een advies uit te brengen over dit ontwerp.

Infrastructuur, ruimte en transport

Verder spreekt de raad over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT). Centraal bij de bespreking staat het spoorboekje besluitvorming MIRT wat op 13 oktober tijdens de vergadering aan de commissie is aangereikt.

De vergadering start om 09.00 uur en vindt plaats in de raadzaal. De vergadering is live te volgen via www.denhaag.nl/mijnraad.