Primeur IPMA-NL Award voor Excellente Projecten

Persbericht van IPMA-NL

Voorthuizen, 16 november 2011 - In navolging van de internationale IPMA Project Excellence Award heeft IPMA-NL een Award ingesteld voor, door Nederlandse organisaties in binnen of buitenland gerealiseerde, excellente projecten. Op 23 november 2011 in Spant! te Bussum wordt, na afloop van het IPMA jaarcongres, het Award dit jaar voor het eerst uitgereikt door jury voorzitter Adri Duivesteijn tijdens een exclusief gala diner, alleen voor genodigden, bestaande uit een select gezelschap van bestuurders van toonaangevende bedrijven en organisaties.

Doel Award
Doel van het Award is het onderstrepen van de projectmanagement aanpak die geleid heeft tot het realiseren van excellente projecten. IPMA-NL wil met de instelling van dit Award dan ook een bijdrage leveren aan verdere ontwikkeling en innovatie van projectmanagement in Nederland. IPMA-NL wil dit jaarlijks uit te reiken Project Excellence Award uit laten groeien tot de meest prestigieuze prijs die te behalen is binnen het vakgebied van projectmanagement. Deelname aan dit Award biedt een unieke vorm van benchmarking voor het vak projectmanagement doordat de beste projectprestaties en projectteams in Nederland en zelfs internationaal vergeleken worden.

Positieve aandacht Projecten
Projecten staan vaak negatief in de pers. Berichten die vertellen dat budget, projectduur en planningen overschreden zijn. Maar er gaan ook veel projecten goed, IPMA-NL wil dit graag onder de aandacht brengen. Van fouten moeten we leren, maar van wat er goed gaat kunnen we misschien nog wel meer leren. Gastspreker tijdens het Gala is Mark Kozak-Holland die bekend is van Lessons from History. Hij legt aan de hand van succesvolle"mega" projecten uit het verleden uit, b.v. het paleis van Versailles, wat wij er op het gebied van projectmanagement van kunnen leren.

Project Excellence model
Voor het vaststellen van een Award winnaar wordt een model gebruikt dat tien jaar geleden is ontwikkeld door IPMA Duitsland. Het model meet of een project goed verlopen is. Het gaat om een afgerond project waarin zowel projectmanagementaspecten als -resultaten als criteria zijn opgenomen. Het model is in de loop van de jaren verder uitgewerkt en verbeterd. Het is inmiddels toegepast op het bouwen van fabrieken, verhogen van kansen van mensen in achterstandswijken en het bouwen van de wereldexpo in Shanghai. Het is dus van toepassing op een hele brede verzameling van projecten.

Deelname aan de IPMA-NL Project Excellence Award helpt projectteams en (project)organisaties om hun eigen sterktes en verbeteringspotentieel met betrekking tot het managen van projecten in kaart te laten brengen door onafhankelijke en getrainde assessoren met veel projectmanagementervaring op het gebied van excellent projectmanagement in diverse sectoren.
Over IPMA-NL
IPMA-NL is de grootste vakvereniging in Nederland voor project-, programma- en portfoliomanagers. Het doel van IPMA-NL is het professionaliseren van het vakgebied projectmanagement. De vereniging heeft circa 2300 leden in Nederland en is aangesloten bij de International Project Management Association (IPMA), een van de wereld leiders op het gebied van het professionaliseren en positioneren van het vakgebied van projectmanagement.

IPMA vertegenwoordigt meer dan 50 project management organisaties in alle continenten van de wereld en is actief op het gebied van promotie van projectmanagement en haar internationaal erkend certificeringprogramma draagt ertoe bij dat het vakgebied van programma- en projectmanagement voortdurend professionaliseert. Meer informatie www.ipma-nl.nl.

*

Links:
http://www.ipmacongres.nl



Razende Robot Reporter