Universiteit Twente

Acht Jong Talent Prijzen van 500 euro voor Universiteit Twente

21 november 2011

Acht studenten van de UT ontvangen op woensdag 23 november bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (Haarlem) een Jong Talent Aanmoedigingsprijs van vijfhonderd euro voor de beste studieresultaten op hun vakgebied in het eerste studiejaar. De winnaars zijn: Lieke van Dijk (Advanced Technology), Simone Fricke (Biomedische Technologie), Jarmo Savelkoel (Chemische Technologie), Arjen Weijenborg (Civiele Techniek), Richard Heijblom (Informatica en Technische Informatica), Jorrit Bosma (Natuurkunde en Technische Natuurkunde), Gijs Rolff (Werktuigbouwkunde) en Abel Hanse (Wiskunde en Technische Wiskunde).

Op 23 november worden er in Haarlem in totaal 43 Aanmoedigingsprijzen uitgereikt aan jonge talenten in de exacte en technische wetenschappen. Hun gemiddelde studieresultaat in het eerste jaar is een 9 en 21 procent van de winnaars is vrouw.
Omdat de behoefte aan talenten in deze vakken onverminderd groot blijft, willen verschillende organisaties en bedrijven deze studenten stimuleren. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door het Platform Wiskunde Nederland, de Stichting Physica, NGI Platform voor ICT-professionals, KVGN, het platform voor de gaswereld, NWO Chemische Wetenschappen, Stichting Kennispark Twente en de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen.Daarnaast worden dit jaar nog negen Afstudeerprijzen (van 5000 en 2000 euro) uitgereikt. Belangrijke criteria voor de afstudeerprijzen zijn het innovatieve karakter, de theoretische onderbouwing en de betekenis voor de maatschappij. De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen te Haarlem verzorgt jaarlijks de onafhankelijke jurering en de prijsuitreiking. Volgend jaar zijn er opnieuw Jong Talent Prijzen te winnen.

Noot aan de redactie: