Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 23-11-2011

Aanrijding letsel

UTRECHT Dinsdagmiddag vond een aanrijding tussen een meisje op een fiets en een automobiliste plaats. Hierbij raakte het meisje gewond.

Een 74-jarige vrouw uit Tienhoven reed omstreeks 17.20 uur met haar auto vanuit de richting van de Einsteindreef in de richting van de kruising Brailledreef met de Zamenhofdreef. Ter hoogte van de verkeerslichten zag de vrouw dat het licht op groen sprong. Op dat moment stak een

17-jarig meisje met haar fiets de kruising over. De automobiliste zag het meisje kennelijk niet en botste tegen haar aan. Het meisje raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Man beroofd

UTRECHT In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 november werd een man beroofd. Een verdachte is aangehouden.

Omstreeks 03.15 uur werden agenten naar de Vleutenseweg gestuurd. Daar zou een man zijn beroofd. De man, 24 jaar uit Utrecht, liep vanuit de Damstraat naar de Vleutenseweg. Daar stond een man die hem een fiets wilde verkopen. De Utrechter had geen interesse en vervolgde zijn weg. De fietsverkoper reed achter hem aan en eiste onder bedreiging van een steekwapen zijn geld. Het slachtoffer gaf hem een geldbiljet en de verdachte fietste weg. De Utrechter deed aangifte en al gauw kon de verdachte, dankzij het opgegeven signalement, worden aangehouden op het Westplein. De verdachte, een 40-jarige man uit Utrecht, is overgebracht naar het bureau.

Vuurwerk in portiek

VLEUTEN Dinsdagavond 22 november is een portiek zwaar beschadigd doordat er vuurwerk is afgestoken. De politie is nog op zoek naar de daders.

Omstreeks 21.30 uur werd de politie naar een wooncomplex aan de Camphuysenstraat gestuurd. Ter plaatse bleek dat er in een portiek vuurwerk was afgestoken. Al het glaswerk in het portiek kapot en ook het plafond was ontzet. De brandweer werd ingeschakeld om het glas te verwijderen en de plafondplaten gecontroleerd te verwijderen. Een getuige meldde dat vlak voor de ontploffing een auto met hoge snelheid is weggereden.

De politie verzoekt eventuele getuigen om contact op te nemen via het telefoonnummer

0900-8844.

Vechtpartij

UTRECHT Dinsdag 22 november heeft een vechtpartij plaatsgevonden. De politie onderzoekt nog wat er is gebeurd.

Omstreeks 13.20 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Kruidenlaan. Ter plaatse troffen agenten jongeren aan die in het gras naar sleutels aan het zoeken waren. De agenten spraken meerdere personen aan, maar niemand wilde vertellen wat er gebeurd was. Getuigen verklaarden dat er inderdaad een vechtpartij had plaatsgevonden. Voor de politie is nog onduidelijk wat er zich heeft afgespeeld. Er is een onderzoek ingesteld.

De politie verzoekt eventuele getuigen om contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.