FloraHolland


FloraHolland Productcommissie Balkon- en Terrasplanten

FLORAHLLAND (22 november 2011) - Tijdens de vergadering van de FPC Balkon- en Terrasplanten op 17 november j.l. is aangegeven, dat er verwarring is over de naamgeving van deze FPC. In de FPC zijn de kuipplanten vanaf potmaat 15 cm vertegenwoordigd. De FPC heeft geadviseerd de naamgeving niet te veranderen. Voor de productgroep balkon- en terrasplanten wordt in 2012 een marktplan geschreven. Dit plan zal in de FPC worden besproken.

De productspecificatie eenjarige zomerbloeiers zal worden aangepast. Hiervoor zullen in het voorjaar foto's worden gemaakt. Hierin wordt ook het coulance beleid ten aan zien van boemrui en/of bruinverkleuring van bloemen worden opgenomen. De FPC zal de plannen ten aanzien van de wijzigingen de volgende vergadering bespreken.

Ook in deze vergadering zijn de plannen rondom het verhogen van de ledenbetrokkenheid besproken. De FPC-leden vinden de ideeën goed, maar hopen ook echt dat er echt verandering plaatsvindt. Vanuit de FPC-leden moet een voorzitter zich nog aanmelden.

Met productcoördinator K. Zuijderwijk is gesproken over Connect. Aangegeven is dat de segmentindeling binnen FloraHolland Connect blijft gehandhaafd, maar dat aan de segmentverkopers een of meerdere productgroepen zijn toegewezen. Hierdoor krijgen zo'n 1200 kwekers een aanspreekpunt binnen Connect. De segmentverkopers blijven dus wel acteren vanuit hun eigen segment. De FPC vindt dit een goede aanpassing, maar is hiermee nog niet tevreden over Connect. De kwekers missen met name het verschaffen van gedegen informatie en aandacht voor het product en kweker.

L. Jansen is bedankt voor zijn inzet gedurende de afgelopen jaren. De FPC heeft een aantal kwekers genoemd van buiten het Westland om deze FPC te versterken.

De eerstvolgende vergadering van de FPC Balkon- en terrasplanten zal plaatsvinden op dinsdag 14 februari.

FPC-leden worden door FloraHolland benoemd. Deze FPC-leden geven FloraHolland op persoonlijke titel adviezen. In de FPC Balkon- en Terrasplanten zijn vertegenwoordigd: E. v.d. Arend, F. v.d. Bos, R. Grootscholten, L. Jansen, C. Kester, A. Noordam, M. Vijverberg en R. Zwinkels.