Politie Hollands Midden

Duin- en Bollenstreek - Vrijwillige Politie op bindingsdag

Duin- en Bollenstreek, 23-11-2011 o De Vrijwillige Politie in de Duin- en Bollenstreek heeft dinsdag 22 november een bindingsdag gehouden bij brandweeroefencentrum in Zoetermeer.

De vrijwilliger heeft, naast de inzet als agent, maandelijks een trainingsavond. Daarnaast houden deze Vrijwillige agenten ook oefendagen om hun kennis op praktische themas bij te houden. Afgelopen dinsdag werd onder meer het thema brandweerelementen (rook lopen, hitte proef, slang ontwarren en brand blussen) behandeld.

VrijwilligePolitie

Politie Hollands Midden zoekt nog vrijwilligers Politievrijwilligers zijn mannen en vrouwen die, na een avondopleiding van ongeveer twee jaar, in hun vrije tijd politietaken uitvoeren. Veelal zijn ze ertoe gekomen vanuit het perspectief dat ze hun steentje willen bijdragen aan de veiligheid en leefbaarheid in onze samenleving. De politie van haar kant, vindt het belangrijk mensen met inzichten vanuit andere beroepsgroepen in haar gelederen te hebben. Bovendien is de vrijwillige politie uiteraard welkom als aanvulling op de beschikbaarheid voor het dagelijkse politiewerk. Vaak zijn vrijwilligers ook aan het werk bij grote verkeerscontroles en bij de begeleiding van evenementen.

Meer informatie over de Vrijwillige Politie Meer informatie over het beroep van politievrijwilliger zijn te vinden op de site www.kombijdepolitie.nl. Voor nadere telefonische informatie kunt u bellen met de afdeling Werving en Selectie van Politie Hollands Midden via telefoonnummer 071-5459564.