Openbaar Ministerie

OM lanceert nieuwe jongerensite

23 november 2011 - Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie lanceert vandaag de nieuwe jongerensite http://www.hetomvoorjou.nl/. Op www.hetomvoorjou.nl zijn vanaf nu iedere dag nieuwsberichten over misdrijven te vinden en achtergrondinformatie over onderwerpen als vuurwerk, bedreigen, alcohol en drugs. De site is te gebruiken als digitaal lesmateriaal door leraren maatschappijleer maar is ook bestemd voor leerlingen van 13 tot 16 jaar. Makkelijk te gebruiken voor werkstukken en opdrachten maar de site biedt ook gewoon nieuws en achtergrondinformatie voor in de klas. Zo kunnen jongeren lezen wat ze te wachten staat als ze worden opgepakt of slachtoffer zijn geworden van een misdrijf.

Ommezwaai

Begin dit jaar heeft het jongerencommunicatiebureau YoungWorks onderzoek gedaan naar de jongerencommunicatie van het OM. Aan jongeren en docenten is gevraagd wat zij van de Vetverkeerdkrant, de jongerenkrant van het OM, vonden en hoe zij in de toekomst geïnformeerd willen worden over het werk van het Openbaar Ministerie. Het advies: sluit meer aan bij bestaand lesmateriaal. Gezien de hoeveelheid lesstof bleek het voor docenten moeilijk om alternatieve onderwerpen van de krant in de les te behandelen.

Van papier naar digitaal

Om de aansluiting bij bestaand lesmateriaal makkelijk tot stand te brengen, vroegen docenten expliciet om een digitale vorm. Een papieren krant was te beperkt inzetbaar. Op www.hetomvoorjou.nl staat het allemaal: nieuws, onderwerpen en lestips. Deze maand gaat de aandacht uit naar onderwerpen als 'vuurwerkbommen' en 'eigen rechter spelen'. www.hetomvoorjou.nl vervangt de Vetverkeerdkrant en Vetverkeerd-site die dus beide vanaf nu niet meer bestaan.