GGD Rotterdam-Rijnmond



Feestelijke opening CVD de Stelle

22 november 2011

Maandag 21 november is woonvoorziening CVD de Stelle officieel geopend door Ingeborg Hoogveld, portefeuillehouder Zorg en Welzijn van deelgemeente Hoogvliet. Samen met een bewoner van de Stelle en een buurtbewoner werden drie ballonnen opgelaten. Verschillende buurtbewoners hebben de feestelijke opening, met een muzikaal optreden van de `Van Speykband', bijgewoond. Ook kregen de buren een rondleiding door het prachtig gerenoveerde pand.

Hoogveld: "Het mooie van opvang is dat mensen die hier komen wonen de stap terug in de samenleving willen maken". Haar dank ging vooral uit naar de bewoners. "De eerste schrik is altijd onterecht. Voorzieningen en de buurt gaan goed samen. Samen zullen we het moeten doen. Spreek elkaar aan op dingen die niet goed gaan." Er is een beheercommissie, waarin alle partijen gezamenlijk de afspraken bewaken. Voordat de offiële opening begon, werd de commissie door de nieuwe bewoners van de Stelle verrast met zelfgebakken appeltaart. Yvonne Frank, directeur CVD, bedankte alle partijen voor de samenwerking door een boeket aan te bieden.

CVD de Stelle is een woonvoorziening voor ex- dak- en thuislozen die woonruimte én begeleiding biedt voor maximaal 24 personen. De voorziening is een onderdeel van het Plan van Aanpak Maatschappelijke Opvang. Op de begane grond is kantoorruimte voor het algemeen maatschappelijk werk (CVD AMW Hoogvliet), ondersteunende begeleiding thuis (CVD Activa) en preventie dakloosheid Hoogvliet en Pernis (CVD Focus).