Gemeente Roermond

Drie proefuitzendingen Roermond Journaal op Omroep Vox

In het weekend van 26 en 27 november is op televisiezender Omroep Vox de eerste aflevering van het Roermond Journaal te zien; de eerste in een serie van 3 proefuitzendingen, waarbij de Gemeente Roermond haar inwoners informeert over actuele zaken in de stad. De uitzendingen worden geproduceerd door TVL. Om het programma een duidelijk eigen gezicht te geven is de redactie en presentatie in handen van het cluster communicatie van de gemeente. Na uitzending op Omroep Vox is het programma te bekijken op deze website.

Wethouder Zwijnenberg van Communicatie: Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Bovendien willen wij experimenteren met de verschillende mogelijkheden die er zijn om onze inwoners via de media te bereiken. Ik roep kijkers op te reageren en ons te laten weten hoe het nog beter en wellicht ook anders kan. Welke onderwerpen vinden zij bijvoorbeeld interessant om in een Roermond Journaal terug te zien? Wij horen het graag!. De volgende twee uitzendingen worden in de komende maanden uitgezonden.

Op TV is Omroep Vox digitaal te ontvangen via Ziggo kanaal 40 en analoog via de kabel Tv-kanaal 22+. Tot het uitzendgebied behoren de gemeenten Roermond, Roerdalen, Weert, Maasgouw, Leudal, Beesel en de kernen Belfeld (gemeente Venlo) en Echt (gemeente Echt-Susteren). Omroep Vox zendt in het weekend een programma van ca. 45 minuten uit in een carrousel. Tijdens werkdagen wordt de Omroep Vox Beeldkrant uitgezonden met als achtergrond Omroep Vox FM.