Gemeente Barneveld


Centrum van Barneveld wordt 30 km/h zone

Het centrum van Barneveld is een verblijfsgebied. Het bereiken en verlaten van de percelen is een belangrijk aspect op dit type weg. Momenteel is de huidige maximumsnelheid (50 km/h) niet in overeenstemming met het type weg. Daarnaast zijn er klachten over de verkeersveiligheid bij de gemeente gemeld. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu besloten om een 30 km/h zone in te stellen voor het centrumgebied van Barneveld.

De 30 km/h zone betreft de wegen; Nairacstraat, Kampstraat, Emmastraat, Prins Bernhardstraat en Ds. Fraanjestraat, Langstraat, Broekhuisgang, De Hoven, Nieuwstraat, Achterdorpstraat, Ds. Mensingapad, Pastoor Gowthorpestraat, Gowthorpeplein, Erkensgang, Haanschotenstraat, De Heusplein, Raadhuisplein, Jan van Schaffelaarstraat, Catherijnesteeg, Brouwerstraat, Brouwershof, Krommestraat en Kapteijnstraat.

De 30 km/h zone zal worden aangegeven met verkeersborden bij de ingangen. Er zijn geen aanpassingen aan de wegen nodig, omdat de huidige inrichting van deze wegen al past binnen een 30 km/h gebied. Het ontwerpbesluit momenteel ligt ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving voor 6 weken.