Politie Drenthe

Woensdag 23 november 2011

Provincie Drenthe, 23-11-2011

Politie zoekt getuigen
WILHELMINAOORD De politie zoekt getuigen van gevaarlijk verkeersgedrag door een autobestuurder. Vrijdag 18 november reed een meisje uit Wilhelminaoord omstreeks 13.00 uur op haar fiets van school naar huis. Op de Dwarsweg werd ze bijna aangereden door een uit tegengestelde richting komende zeer snel rijdende bestuurder van een blauwe personenauto. De auto reed zo dicht langs haar dat ze uit voorzorg van de fiets sprong en ten val kwam. Hierbij raakte ze gewond aan haar onderarm. Het meisje heeft hierbij een tijdje in de berm gelegen en werd uiteindelijk door een voorbijganger in de benen geholpen. De politie wil graag met getuigen van dit voorval spreken. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Alcomobilist

MEPPEL De politie controleerde dinsdagmorgen op de Ceintuurbaan een 49-jarige automobilist uit Giethoorn. De man bleek onder invloed, 540 ug/l, te verkeren. De politie maakt proces-verbaal op.

Frontale aanrijding met drie gewonden

EMMEN Dinsdagmorgen raakten drie personen gewond bij een frontale aanrijding op de Odoornerweg. Een getuige verklaarde dat hij zag dat ondanks de dichte mist een voor hem rijdende personenauto op de Odoornerweg een daar voor rijdende auto inhaalde. De inhalende auto werd bestuurd door een 41-jarige uit Erica afkomstige bestuurder. Deze kwam hierna vermoedelijk met de rechterwielen in de berm en verloor daarna de macht over het stuur en botste op een uit tegengestelde richting komende taxi. Deze werd bestuurd door een 36-jarige man uit Grolloo. Deze taxibestuurder vervoerde een 84-jarige inwoner van Exloo. De drie slachtoffers moesten door de brandweer uit beide autos bevrijd worden en werden met onbekend letsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

63-jarige Jo Bultman-Wolink uit Weiteveen vermist WEITEVEEN Sinds dinsdagmiddag 18.00 uur wordt de 63-jarige Jo Woltman-Wolink uit Weiteveen vermist. De vrouw die in zorgvoorziening deVeltmanstichting aan de Ir.Biewengaweg woont, verliet omstreeks dat tijdstip lopend een supermarkt in het centrum van het dorp. Mevrouw Bultman-Wolink is dementerend en heeft diabetes. Ze heeft daarom insuline nodig. De vrouw heeft donkerblond haar dat in een boblijn geknipt is. Verder draagt ze een bril, een zwarte broek en een zwart jasje (type spijkerjasje). Politie, brandweer en personeel van de Veltmanstichting hebben de dinsdagavond en nacht naar de vrouw gezocht maar tot op heden is er niets meer van haar vernomen. Tijdens het zoeken werden warmtecameras van de brandweer en een politiehond ingezet. In verband met de mist werd het zoeken met een politiehelicopter vanaf Schiphol tijdens het aanvliegen geannuleerd. De politie gaat vandaag verder met zoeken.

Autobestuurder rijdt onder invloed

EMMEN Een 62-jarige inwoner van Klazienaveen werd dinsdagavond bekeurd voor het rijden onder invloed. De autobestuurder werd op de Van Echtenstraat gecontroleerd en bleek alcohol, 425 ug/l, genuttigd te hebben.

Woninginbraken
BEILEN De politie onderzoekt een op dinsdag gepleegde woninginbraak aan het Noordveen. Door een toegangsdeur te vernielen zijn de daders binnen gekomen en hebben de woning doorzocht. De buit bestaat uit geld en sieraden.

DE WIJK Dinsdag werd er eveneens ingebroken in een woning aan de H. Tillemaweg. Door een slot van een toegangsdeur te forceren konden de daders binnen komen en de woning doorzoeken. Een klein bedrag aan muntgeld wordt vermist.

ERICA Ook een woning aan de Kalffstraat kreeg dinsdagavond ongewenst bezoek. Een bovenlicht werd vernield waarna de woning doorzocht werd. Een kluis met onbekende inhoud werd meegenomen.

Politie onderzoekt zedenmisdrijf

EMMEN De politie onderzoekt een in de nacht van dinsdag op woensdag op de Boslaan gepleegd zedenmisdrijf. Volgens het slachtoffer, een 51-jarige inwoonster van Emmen, zou de dader een man die daarna was weggelopen. In de Weerdingerstraat werd een 22-jarige man uit Emmen aangetroffen die aan het door de vrouw opgegeven signalement voldeed. Hij werd aangehouden en de politie stelt een onderzoek in.

Jongeman bedreigt kennissen met zwaard
HOOGEVEEN De politie hield dinsdagavond een 19-jarige Hoogevener aan. De jongeman wordt ervan verdacht in een woning aan de Reinder Eikelbooomstraat tijdens een woordenwisseling een 30-jarige bewoner en zijn 23-jarige vriendin met de dood te hebben bedreigd. Hij deed dit door met een zwaard te dreigen. De verdachte werd in een andere woning in dezelfde straat aangetroffen en aangehouden. Het zwaard werd aangetroffen en inbeslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Verdachten van diefstal fiets aangehouden door eigenaar

HOOGHALEN Twee 13-jarige knapen uit Hoogeveen werden dinsdagavond door de eigenaar van een gestolen fiets aangehouden. Een vriendin van de eigenaar zag de jongens de op slot staande fiets bij hun woning aan de Hoofdstraat wegnemen en sprak ze aan. Het duo nam vervolgens de benen waarna de eigenaar de achtervolging inzette en ze op de Drift in de kraag greep. Hierna belde hij de politie. Na onderzoek bleek dat het duo sinds de middag als vermist was opgegeven door behandelcentrum Amibiq in Hoogeveen. De politie stelt een onderzoek in.