Politie Groningen

woensdag 23 november 2011

Provincie Groningen, 23-11-2011

Handelingen met radio tijdens het rijden zorgen voor nat pak

ZUIDBROEK Dinsdagnacht hebben een 22-jarige bestuurder en zijn 20- jarige passagier een nat pak gehaald. De beide mannen zijn afkomstig uit Veendam. Zij reden in hun auto over het Westeind in Zuidbroek in de richting van Veendam en waren bezig met de autoradio. Toen de bestuurder plotseling een bocht zag, kon hij zijn auto niet meer onder controle krijgen en reed de sloot in. De mannen, die nat en koud waren geworden, zijn ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht. Zij hadden geen letsel opgelopen en konden later met familie naar huis. De auto is door een berger afgesleept.

Politie onderzoekt autobrand

GRONINGEN Op de Fultsemaheerd in Groningen is dinsdagnacht een auto uitgebrand. Ook twee andere autos die naast deze auto geparkeerd stonden liepen brandschade op. Een buurtbewoner hoorde omstreeks 01.00 uur geluid op straat en zag de auto in brand staan en belde de brandweer. De uitgebrande auto moest worden afgesleept. De politie heeft een onderzoek naar de oorzaak van deze autobrand ingesteld.

Jongen aangehouden na schijnen met laserpen

LEEK De politie heeft dinsdagavond een 17-jarige inwoner van Leek aangehouden op de Waezenburglaan in Leek. De jongen liep daar samen met een vriend van hem en vond het noodzakelijk om met een laserpen op een politieauto te schijnen. De agenten hebben jongens gecontroleerd. Bleek dat een van hen in het bezit was van een laserpen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek de Leekster ook een mes en een kleine hoeveelheid softdrugs bij zich te hebben. De spullen zijn inbeslaggenomen. De jongen kon met een proces-verbaal voor baldadigheid het bureau weer verlaten.

Afleveren van wasmachine niet zonder gevaar

APPINGEDAM Op dinsdagavond heeft de politie een 43-jarige inwoner van Appingedam in zijn woning in de Stationsstraat in Appingedam aangehouden. De politie reageerde op een melding dat twee mannen de woning waren uitgevlucht nadat zij door de bewoner waren bedreigd. Waarom de bewoner dit deed was niet duidelijk. De mannen waren daar om een wasmachine te installeren die door de bewoner gekocht was. Zonder dat de bewoner had betaald stonden zij nu buiten te wachten op de agenten. De agenten hebben de verdachte in de woning aangehouden. Ook de agenten werden uitgescholden en bedreigd. De man is ingesloten in het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie zoekt getuigen straatroof

HAREN De politie doet onderzoek naar de beroving van een 13-jarige inwoner van Haren. De scholier fietste maandagmiddag rond 15.15 uur door het Julianapark in Haren. Dit parkje ligt tussen de Rijksstraatweg en de Weg van de Jagerskampen. Plotseling schopte een nog onbekende jongeman tegen de fiets van de tiener waardoor hij ten val kwam. Terwijl het slachtoffer op de grond lag trapte de verdachte op zijn hand en schopte tegen zijn knie. Het slachtoffer pakte zijn mobiele telefoon om iemand te waarschuwen. Zover kwam het niet. De nog onbekende knaap griste de telefoon uit de handen van het slachtoffer. Toen de 13-jarige jongen zijn fiets pakte en weg reed trok de verdachte aan zijn bagagedrager en rende achter de geschrokken scholier aan.

Signalement van de verdachte: Blanke jongeman, leeftijd ongeveer 18 jaar, gekleed in een zwarte jas met capuchon, een blauwe spijkerbroek en zwarte sportschoenen van het merk Reebok. Hij had zijn gezicht/hoofd bedekt met een donkerblauwe sjaal en een zwarte wollen muts, rond model.

Getuigenoproep

De politie doet onderzoek en vraagt mensen die meer weten over het incident of over de identiteit van de verdachte contact op te nemen met Regiopolitie Groningen.

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Mail: via de website

Twitter: @politie_overval

Politie zoekt getuigen van inbraak autos

SIDDEBUREN De politie doet onderzoek naar inbraken in autos in Siddeburen. De inbraken en diefstallen vonden plaats in de nacht van maandag 21 november op dinsdag 22 november 2011 tussen 19.00 en 07.00 uur. Twee personenautos stonden geparkeerd op de oprit van een woning aan de Torenvalk en de Buizerd in Siddeburen. Onbekend is wat uit deze autos is weggenomen. Uit een bestelauto geparkeerd op de Verlengde Molenlaan, werden diverse gereedschappen gestolen. De gedupeerden hebben aangifte gedaan. De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden. Mogelijk dat mensen iets gezien of gehoord hebben. Zij worden verzocht op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbraak supermarkt

MARUM In de nacht van dinsdag op woensdag, omstreeks 04.00 uur is er ingebroken in een supermarkt aan de Wendtsteinweg in Marum. De daders waren gevlogen toen de politie ter plekke kwam. Wat er precies is weggenomen is nog niet bekend. Op camerabeelden is te zien hoe 3 personen deze inbraak aan het plegen zijn. De daders hebben een ruit van het pand vernield. De politie heeft de zak in behandeling.

Eigenaar zitmaaier zet achtervolging in

OOSTWOLD Op woensdagochtend zag de 32-jarige inwoner van Oostwold dat een bestelbusje met gedoofde lichten van zijn erf reed nadat deze zich verdacht op zijn terrein aan de Polderweg in Oostwold had opgehouden. De man zag ook dat zijn zitmaaier gestolen was en zette de achtervolging in. Toen hij zag dat het busje een doodlopende weg in ging belde hij de politie. Agenten troffen een verlaten bestelbus aan met daarin een zitmaaier. Toen de eigenaar de zitmaaier zag, bleek deze niet van hem te zijn. Mogelijk dat er meerdere zitmaaiers zijn gestolen. De zitmaaier is afgesleept e de politie stelt een onderzoek in.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag november op diverse plaatsen het verkeer.

Groningen, Patetrswoldseweg:aantal geregistreerde voertuigen: 353, aantal overtredingen: 54, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Nieuwe Pekela, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 3142, aantal overtredingen: 138, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Holwierde, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 843, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Noordwolde, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1477, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Blijham, N367::aantal geregistreerde voertuigen: 845, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.