Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 11.15 uur

Utrecht, 23-11-2011

Politie zoekt getuigen van ernstige aanrijding (vervolg persbericht d.d. 17-11-2011)

OUDEWATER- Op woensdag 16 november raakte een voetganger ernstig gewond. De automobilist die hem aanreed is doorgereden. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 06.50 uur liep een 39-jarige man uit Oudewater met zijn hond over de Hoenkoopse Buurtweg. Een groene Mazda 626 (type onbekend) reed hier met hoge snelheid de man aan. Door de klap raakte de voetganger zwaargewond. De autombilist reed vervolgens met hoge snelheid weg. Door de klap raakte de auto aan de voorzijde aanzienlijk beschadigd en twee kilometer verderop werd de geheel vernielde voorruit aangetroffen. De politie is op zoek naar de bestuurder/inzittenden van de auto en hoopt ook dat er getuigen zijn die weten waar de auto nu is of ter reparatie aangeboden is geweest.

Het slachtoffer werd naar het UMC vervoerd en opgenomen. Hij liep een schedelbreuk en fracturen in zijn arm, ribben en hand op.

Mensen die informatie hebben over de aanrijding en/of de auto kunnen contact opnemen met de politie, district Rijn&Venen 0900-8844. Het RTV Opsporingsprogramma besteedt vanavond aandacht aan deze zaak.

Aanhouding in onderzoek openlijke geweldpleging

WILNIS In een onderzoek naar een openlijke geweldpleging heeft de politie een 16-jarige jongen uit Mijdrecht op dinsdag 22 november aangehouden.

Het incident vond maandagavond 14 november plaats op de Pieter Joostenlaan. Een 15-jarige jongen uit Wilnis werd door een groepje jongeren belaagd, geslagen en geschopt. De Wilnisser liep letsel op aan hoofd, nek, rug en knie en is behandeld in een Huisartsenpost. De Mijdrechter is in verzekering gesteld voor nader verhoor en onderzoek. Het onderzoek wordt voortgezet en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Duizend euro

BREUKELEN Een Engelsman die op dinsdagavond 22 november veel te hard reed , moest een boete van duizend euro betalen.

Rond 19.35 uur zag een agent dat een automobilist met een pittige snelheid over de Rijksweg A2 reed en zich zeker niet aan de maximumsnelheid van 100 km/u hield. Hij ging achter hem aan en klokte hem ter hoogte van Breukelen op 166 km/u. De automobilist, een 28-jarige man uit Poole (GB), werd aan de kant gezet. Daarbij bleek dat hij niet meer in het bezit was van een rijbewijs. Tevens bleek hij zich niet te kunnen identificeren.

Ter bepaling van de boete werd contact opgenomen met een Officier van Justitie. Hij bepaalde de boete voor de snelheid in combinatie met het rijden zonder rijbewijs op duizend euro. De Engelsman betaalde de boete en mocht zijn weg, niet meer achter het stuur, vervolgen.

Cadeautjes

VREELAND De smoes dat een man allemaal cadeautjes voor zijn vrouw en kinderen in zijn auto had liggen, ging er op dinsdagochtend 22 november bij agenten niet in.

Rond 10.05 uur zag een getuige dat een auto vreemd op de Singel stond geparkeerd en een man allemaal goederen aan het uitladen was. De getuige vertrouwde het niet en belde de politie. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar een 48-jarige man uit Metz (Fr) bij de auto aan. Hij verklaarde dat er allemaal cadeautjes voor zijn vrouw en kinderen in de auto lagen en dat hij de auto aan het herschikken was. De agenten zagen echter dat in de auto allemaal oude spullen lagen, zoals twee steppen, een skateboard, tuingereedschap en een kliko.

Uit een getuigenverklaring bleek dat de Fransman in de straat een stoel uit een tuin had gepakt, maar daarbij door een bewoner was betrapt en de stoel op diens last had teruggegeven. Daarop hielden de agenten de verdachte aan op verdenking van diefstal. Zijn auto met lading werd voor nader onderzoek in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht. Bij verder onderzoek werden meerdere spullen aangetroffen die de verdachte vermoedelijk uit een duur hotel in Utrecht had gestolen. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Scooter- en verkeerscontrole

MIJDRECHT/VINKEVEEN De politie heeft op dinsdag 22 november op meerdere plaatsen een scootercontrole gehouden, tevens werd een algemene verkeerscontrole gehouden.

De controle vond op de Diamant in Mijdrecht en op het Kloosterplein en Mijdrechtse Dwarsweg in Vinkeveen plaats. In totaal schreven agenten 32 bekeuringen uit, onder andere voor een te hoog vermogen (4), gladde band (3), mobiel bellen (2) en niet dragen van de autogordel (11).

Controles in het kader van project Mobiel Banditisme

RIJN&VENEN Agenten van politie Utrecht, het KLPD en de Koninklijke Marechaussee en buitengewoon opsporingsambtenaren van de Belastingdienst voerden in de afgelopen weken op diverse locaties in de districten Lekstroom en Rijn&Venen verkeerscontroles uit in het kader van het project Mobiel Banditisme.

Aanhoudingen

De aanhouding van vier mannen in verband met het aantreffen van een stroomstootwapen, een busje pepperspray en verdovende middelen. Ook werden gebruikershoeveelheden verdovende middelen en een mes ingenomen.

De aanhouding van een automobilist die soft- en mogelijk harddrugs bij zich had. In zijn auto werd ook een stroomstootwapen gevonden. Daarnaast verkeerde hij onder invloed van alcohol en blies 235 ug/l. op het ademanalyseapparaat.

De aanhouding van drie personen, omdat zij 800 wietplantjes(stekjes) bij zich hadden. Boven-dien werden in een andere auto nog eens 250 wietplantjes aangetroffen.

Bij een automobilist werden zes messen aangetroffen die hij op diverse plekjes in zijn auto had verstopt. Bovendien moest deze automobilist nog 17 dagen gevangenisstraf uitzitten.

Donkere Dagen Offensief

De controleplaatsen, dagen en tijdstippen zijn gekozen aan de hand van het criminaliteitsbeeld. De komende periode ligt de focus op personen waarvan bekend is dat zij woninginbraken plegen. Het aanpakken van deze personen binnen het project Mobiel Banditisme maakt deel uit van het donkere dagen offensief. Het hoofddoel van de controles is, om na analyse van het criminaliteitsbeeld, door middel van intensieve samenwerking met diverse opsporingsdiensten, gericht verkeerstoezicht te houden op voor mobiel banditisme nodale punten, met focus op dadergroep verantwoordelijk voor woning-, bedrijfsinbraken en autokraken. Daarnaast wil de politie door het zichtbaar aanwezig te zijn op verschillende locaties het veiligheidsgevoel verhogen, het aanhouden van gesignaleerden en ongewenste vreemdelingen en het innen van openstaande geldboetes en naheffingen.