Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.20 uur

Utrecht, 23-11-2011

Poging overval

AMERSFOORT Op dinsdag 22 november vond een poging tot overval plaats op een winkel aan de Wiekslag.

Rond 16.25 uur liep een onbekende man de winkel binnen en bedreigde het aanwezige personeel met een mes. Hij schreeuwde dat hij geld moest hebben. De winkelmedewerkers reageerden hier niet op waarna hij trachtte zelf geld te stelen uit de kassa. Toen dit niet lukte gaf hij zijn overvalpoging op en vluchtte hij de winkel uit in de richting van de Wielewaalstraat.

Meerdere politie-eenheden keken uit naar de verdachte die zich had gemaskerd met een rode shawl voor zijn gezicht. Ook werd een burgernetmelding opgestart en een twitterbericht uitgedaan via politie033. Het onderzoek in de omgeving leverde helaas geen verdachte meer op. De politie zet het onderzoek voort.

De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie in Amersfoort via het telefoonnummer 0900-8844.

Mogelijke woninginbreker aangehouden

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd een mogelijke woninginbreker gepakt.

Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie de melding dat er mogelijk bij een woning aan de Lageweg zou worden ingebroken. Agenten gingen direct ter plaatse en op de Beringstraat zagen agenten een man fietsen die voldeed aan het opgegeven signalement. De man fietste hard weg en gooide op een gegeven moment de fiets van zich af.

Na enig zoeken werd de 31-jarige man uit Amersfoort in een tuin aan de Columbusweg aangetroffen. Hij werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. Onderzoek moet nog uitwijzen of er inderdaad in de omgeving is ingebroken.

Oproep getuigen: Verdachte aanrandingen aangehouden

(zie persbericht Poging beroving, d. d. 15 november)

AMERSFOORT/LEUSDEN De politie heeft op 16 november een 23-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van meerdere aanrandingen en openbare schennis. De politie kreeg in korte tijd vanaf 11 november tot en met 15 november - vier meldingen in de wijk Nieuwland in Amersfoort waarbij steeds een zelfde soort signalement naar voren kwam. De politie startte een uitgebreid onderzoek en kwam de verdachte snel op het spoor.

Drie vrouwen hebben inmiddels aangifte gedaan van poging aanranding en is er aangifte gedaan van openbare schennis. Daarnaast wordt de Amersfoorter verdacht van een aanranding in Leusden in dezelfde periode.

Omdat de man ook werkzaamheden verricht in de omliggende wijken van Nieuwland en in de gemeente Leusden, sluit de politie niet uit dat hij in deze periode of daarvoor ook andere vrouwen oneervol heeft benaderd danwel schennis heeft gepleegd. Personen die de geschetste situaties herkennen in combinatie met het signalement of aanvullende informatie hebben, wordt gevraagd contact op te nemen met de recherche in Amersfoort via tel. 0900-8844.

Signalement verdachte:


- De man heeft een lichtgetint uiterlijk


- De verdachte is 23 jaar, maar werd tussen de 20- 30 jaar geschat


- Normaal postuur


- Donker haar

De verdachte is inmiddels voorgeleid en zit vast in verband met het lopende onderzoek.

Man overvallen in woning

WOUDENBERG Een 70-jarige inwoner van Woudenberg is dinsdagavond overvallen in zijn woning op de Broekerweg.

Rond 18.45 uur zat het slachtoffer te eten toen er plotseling een gemaskerde man naast hem stond. De man dreigt met een vuurwapengelijkend voorwerp en eist geld van de Woudenberger. Na geld te hebben afgegeven wordt het slachtoffer geboeid en verlaat de verdachte de woning.

De politie is gestart met een buurtonderzoek en heeft de Forensische Opsporing ingezet.

De politie verzoekt eventuele getuigen, die kort voor- of direct na het tijdstip van 18.45 uur, een verdacht persoon en/of verdachte situaties, hebben waargenomen dit te melden bij de politie van het district Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844.