Gemeente Ede

woensdag, 23 november 2011

Voorwerk werkt... ook voor TPS Nederland

"Ik raad het elke ondernemer aan!", zegt Vincent de Kruijf van TPS Nederland over de samenwerking met Stichting Voorwerk Ede. Hij zocht personeel en kwam via Voorwerk in contact met Farid: "Het is een prima manier om te kijken wat je aan iemand hebt en het is financieel ook erg aantrekkelijk. Bovendien is het een goede manier om iemand met een uitkering een kans te geven werkervaring op te doen." Vincent de Kruijf en Farid Hamdaoui.

Vincent de Kruijf en Farid Hamdaoui.

Vincent de Kruijf (33) is sinds april van dit jaar zelfstandig ondernemer. Hij is eigenaar-directeur van TPS (Trading & Packaging Service Nederland): "We verpakken allerlei producten voor onder andere bouwmarkten. Dat is heel gespecialiseerd werk. De lonen in de verpakkingsindustrie zijn niet erg hoog en het valt niet altijd mee om goed personeel te vinden. Via het UWV kwam ik terecht bij Stichting Voorwerk."

Werkervaring van groot belang

Stichting Voorwerk helpt mensen met een uitkering om terug te keren op de arbeidsmarkt. Daarbij is werkervaring van groot belang. Bedrijven als TPS bieden de kandidaten van Voorwerk een kans om die ervaring op te doen: "Ik ontving twee CV's en ik had een ontmoeting met beide kandidaten. Uiteindelijk werd het Farid." Daar heeft Vincent geen spijt van gekregen: "Farid is een goede kracht. Hij werkt hard en is altijd op tijd. Bovendien werkt hij erg precies. Ik wil hem dan ook graag houden. Vanaf januari komt hij bij mij in dienst met een tijdelijk contract. Als er voldoende werk binnen blijft komen, wil ik hem graag een vaste baan geven."

Geef me geen uitkering... geef me werk

Farid Hamdaoui werd werkloos toen het bedrijf waar hij werkte failliet ging. Een nieuwe baan vinden was niet zo makkelijk: "De gemeente zei dat ik moest werken. Dat wilde ik ook heel graag. Maar geef me dan geen uitkering... geef me werk!" Dat is precies wat Stichting Voorwerk bereikte. Farid kwam op detacheringsbasis terecht bij TPS. Hij heeft het daar erg naar zijn zin: "Je leert hier iedere dag weer nieuwe dingen en ik kom 's morgens met een lach binnen en ga met een lach weer naar huis."

Geschikte werkplekken

Stichting Voorwerk is blij met ondernemers als Vincent. Marina van Riet begeleidde Farid: "Het is goed om te zien dat jonge ondernemers als Vincent onze kandidaten een kans geven. Hoe meer bedrijven dit doen, hoe groter de kans is dat we een geschikte plek vinden, waar onze kandidaten aan hun toekomst kunnen werken."