Gemeente Lansingerland

Oprichting vereniging BIZ Glastuinbouwgebied

Op dinsdag 22 november is de vereniging BIZ Glastuinbouwgebied Lansingerland opgericht. Voorzitter van deze vereniging isPiet van Adrichem.

Uitvoeringsovereenkomst
Na de oprichting van de vereniging ondertekenden de kersverse voorzitter, Piet van Adrichem, en burgemeester Ewald van Vliet van de gemeente Lansingerland de uitvoeringsovereenkomst. De uitvoeringsovereenkomst regelt de afspraken tussen de verschillende partijen om te komen tot een inrichting van een Bedrijfsinvesteringszone (BIZ) in het glastuinbouwgebied. Volgens Piet van Adrichem is het ondertekenen van de uitvoeringsovereenkomst een goede stap in de richting om daadwerkelijk tot een BIZ in Lansingerland te komen. De BIZ is echter nog geen feit! Hiervoor dienen de ondernemers zich positief uit te spreken tijdens een formele draagvlakmeting. Deze vindt binnenkort plaats.

Ondertekening uitvoeringsovereenkomst BIZZ glastuinbouw

BIZ
Een BIZ is een wettelijk instrument waarin alle ondernemers gezamenlijk investeren in de kwaliteit van hun omgeving. De kosten van de investeringen in de kwaliteit worden verdeeld onder alle ondernemers in het aangewezen gebied. De gemeente int deze kosten als belasting en geeft de verkregen gelden als subsidie aan de vereniging. Hiermee wordt een vorm van parkmanagement voor het glastuinbouwgebied geĂŻntroduceerd. Lansingerland is de eerste gemeente in Nederland waar een BIZ voor de glastuinbouw wordt ingesteld.

Te downloaden:


* Uitvoeringsovereenkomst BIZ glastuinbouw.pdf pdf (5,02 MB)(Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader)