Gemeente Schiedam


23 november 2011

Gemeente Schiedam cluster Dienstverlening Postbus 1501 3100 EA SCHIEDAM Stadskantoor Stadserf 1 3112 DZ SCHIEDAM T 14 010 W www.schiedam.nl

Collegeberichten Schiedam van 22 november 2011
Verordening winkeltijden aangeboden aan de raad Het college stelt de gemeenteraad voor de Verordening Winkeltijden vast te stellen en Schiedam aan te wijzen als toeristisch gebied. Door Schiedam aan te wijzen als toeristisch gebied mogen alle winkels op zondag open van 12.00 uur tot 18.00 uur. Winkels zijn niet verplicht om dan open te gaan. Er zullen per gebied afspraken komen over het aantal koopzondagen. In het aanwijzen van Schiedam als toeristisch gebied is o.a. gekeken naar koopzondagen en bijzondere avondopenstellingen. Nieuw in de Verordening is dat alleen avondwinkels die levensmiddelen verkopen in aanmerking komen voor een zondagavondopenstelling. De huidige Verordening Winkeltijden is van 1996. Discussies over koopzondagen en maatschappelijke veranderingen leidden tot de vraag om nieuw beleid. Ook in Schiedam kwamen steeds meer verzoeken om het aantal koopzondagen uit te breiden. De gemeenteraad vergadert op 15 december over de verordening.

Verder heeft het college · Besloten om 64.120,- terug te storten aan het Rijk. Het bedrag was onderdeel van de toegekende rijksmiddelen voor de verbetering van het binnenklimaat huisvesting primair onderwijs. Van de acht basisscholen die hiervoor in aanmerking leken te komen, is het binnenklimaat van zeven Schiedamse basisscholen aangepakt. · Het wijzigingsplan voor de nieuwbouw van het Schravenlant college vastgesteld. Om de nieuwbouw mogelijk te maken dient het bestemmingsplan Nieuwland 2004 te worden gewijzigd. Ook stelden B en W vast hoeveel geluidshinder is toegestaan. · Het bestemmingsplan Binnenstad 2003 gewijzigd. De wijziging is nodig omdat er een vergunning is aangevraagd voor de bouw van vier appartementen aan de Overschiesestraat 3 en het realiseren van een horecagelegenheid. Het wijzigingsplan wordt ter inzage gelegd.