Talis


Feestelijke opening De Loge

Op 17 november was de feestelijke opening van het nieuwe appartementengebouw in de wijk Hatert.

De nieuwbouw met in totaal 35 appartementen is gerealiseerd op het voormalige circusterrein aan de Cort van der Lindenstraat. De appartementen maken gebruik van duurzame energie en zijn gebouwd voor mensen van 55 jaar en ouder of mensen met een zorgindicatie. Tijdens de opening is ook de nieuwe naam bekend gemaakt. Bewoonster mevrouw Willems-Thijssen heeft de nieuwe naam De Loge bedacht. De naam werd onthuld door wethouder Kunst, directeur Walter Hamers en mevrouw Willems.

Doorstromen in de wijk

Met het nieuwbouwproject wil Talis het woningaanbod voor ouderen met een zorgbehoefte vergroten. Ouderen die in Hatert wonen en daar graag willen blijven wonen hebben zo de kans om in hun eigen wijk door te stromen naar een gelijkvloerse woning. Ouderen die zorg nodig hebben kunnen bovendien een beroep doen op dienstverlenende instellingen zoals SWON en ZZG Zorggroep, in de nieuwbouw tegenover het appartementencomplex. Talis wil met het nieuwe aanbod van woningen het zelfstandig wonen van ouderen ondersteunen. Van de huidige bewoners komen divers bewoners uit Hatert of hebben hier een binding mee.

Ruime duurzame woningen

De appartementen zijn ruim met een oppervlakte van circa 80 m2 en 90 m2. Alle woningen beschikken over twee slaapkamers en een serre. Deze serre kan via een schuifpui tijdens mooi weer als balkon fungeren en in de winter deel uitmaken van de woonkamer. De energievoorziening in het nieuwe gebouw is speciaal: er is een collectieve installatie die werkt op aardwarmte. Het systeem maakt gebruik van de constante temperatuur van grondwater diep onder de grond en kan de appartementen verwarmen en koelen. De bewoner regelt dit zelf. Het systeem is milieuvriendelijk en zorgt dat huurders kosten besparen en meer comfort hebben. Het warme water dat uit de kraan komt wordt geleverd door middel van een zonneboiler.