Politie Utrecht

Persbericht regionaal, 12.45 uur

Utrecht, 23-11-2011

Aanhoudingen voor inbraken bij amusementshallen

UTRECHT/NIEUWEGEIN In september en november 2010 en februari 2011 werden inbraken gepleegd bij twee amusementshallen in Utrecht en Nieuwegein. In dezelfde periode vond een soortgelijke inbraak in Bussum plaats. In het kader van het onderzoek naar deze inbraken, zijn op maandag 21 november drie verdachten aangehouden.

Op dinsdag 28 september 2010 werd ingebroken bij een amusementshal aan de Oudegracht in Utrecht. Daarbij werd een geldbedrag gestolen. Op woensdag 16 februari 2011 vond in hetzelfde pand weer een inbraak plaats. Een verdachte werd toen overlopen door een personeelslid en ging er zonder buit vandoor. Op maandag 8 november 2010 werd ingebroken bij een amusementshal aan de Passage in Nieuwegein. Ook daarbij werd geld buitgemaakt. In dezelfde periode vond ook in Bussum een inbraak bij een amusementshal plaats. De politie heeft uitgebreid onderzoek naar deze inbraken gedaan. Daaruit bleek dat het in alle zaken mogelijk om dezelfde dadergroep zou gaan.

In het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht besteedde de politie op woensdag 16 november aandacht aan deze zaak. Op maandag 21 november werden drie verdachten, een 51-jarige vrouw uit Houten, een 51-jarige man uit Vleuten en een 52-jarige vrouw uit Utrecht, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de inbraken. De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.