Gemeente Heerenveen

gemeente Boarnsterhim

Ter inzage legging herindelingontwerp gemeente Boarnsterhim

Hoe ziet de herindeling van de gemeente Boarnsterhim met Heerenveen en de overige betrokken gemeenten er in de toekomst uit? Wanneer gaat die herindeling in? Wat worden de nieuwe grenzen en wat betekent het voor de financiën? Het herindelingontwerp, waarin deze vragen worden beantwoord, ligt vanaf 23 november 2011 acht weken ter inzage.

Geef uw mening over het herindelingontwerp

Het herindelingsontwerp kunt u hier nalezen. Het ligt ook ter inzage bij de balie in het gemeentehuis, Crackstraat 2 in Heerenveen. In de periode dat het herindelingontwerp ter inzage ligt kunt u hierover uw mening kenbaar maken.

Hoe ziet een zienswijze er uit?

Als u uw mening geeft over het herindelingontwerp heet dat een zienswijze. Het is belangrijk dat uw zienswijze zo concreet mogelijk is. Dat betekent dat u direct op de inhoud van het herindelingontwerp reageert. Reacties die niet direct gaan over de inhoud van het document worden niet in behandeling genomen. Vermeld in uw schriftelijke reactie in elk geval uw naam, adres, telefoonnummer en eventueel uw e-mailadres.

Hoe dien ik een zienswijze in?

U kunt uw zienswijze van 23 november 2011 tot en met 18 januari 2012 indienen via info@heerenveen.nl. U kunt in deze periode uw zienswijze ook via een brief kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerenveen. Bij toezending per post geldt de datum van de poststempel. Het adres is: College van Burgemeester en Wethouders, gemeente Heerenveen, Postbus 15000, 8440 GA Heerenveen.

Wat gebeurt er met mijn zienswijze?

Het college van burgemeester en wethouders verwerkt alle ingekomen zienswijzen. Het streven is dat de gemeenteraden van de bij de herindeling betrokken gemeenten het herindelingadvies uiterlijk per 1 april 2012 vaststellen. De gemeenteraden bieden per uiterlijk 1 mei 2012 aan de provincie Fryslân. De provincie stuurt het daarna aan de Minister van Binnenlandse Zaken.
Iedereen die een zienswijze heeft ingediend, ontvangt het herindelingadvies waarin alle zienswijzen zijn opgenomen.

Kijk voor het herindelingontwerp, de overige documenten en meer informatie ook op de gezamenlijke website
http://www.herindelingboarnsterhim.nl/