Vestia


23-11-2011

PERSBERICHT: Woningaanbod SWZE voortaan via Woonnet Rijnmond
---

Woningzoekenden die nu nog staan ingeschreven bij SWZE, kunnen vanaf 1 januari 2012 reageren op het huurwoningaanbod in de hele stadsregio Rotterdam. De corporaties werkzaam op Voorne Putten worden dan allemaal tegelijk lid van Woonnet Rijnmond en daarmee vergroten zij voor de woningzoekenden het zoekgebied. SWZE wordt opgeheven.

Alleen controleren
Woningzoekenden die nu bij SWZE staan ingeschreven, staan per 1 januari 2012 automatisch ingeschreven bij Woonnet Rijnmond. Zij ontvangen op of na 27 december een brief of e-mail met daarin het nieuwe woonpasnummer. Op de website woonnet-rijnmond.nl kunnen zij hun inschrijfgegevens controleren en eventueel aanpassen. Woningzoekenden die zich nog niet hebben ingeschreven bij SWZE of Woonnet Rijnmond, kunnen zich via de website rechtstreeks zelf inschrijven bij Woonnet Rijnmond.

Persoonlijk aanbod
Vanaf 1 januari kunnen deze woningzoekenden een woning vinden via www.woonnet-rijnmond.nl. Hierop adverteren de corporaties voortaan wekelijks hun woningaanbod. Woningzoekenden kunnen elke week op twee woningen reageren. Ook bestaat de mogelijkheid elke week kosteloos een persoonlijk woningaanbod per
e-mail te ontvangen. Deze woonkrant-op-maat komt in plaats van de wekelijkse papieren woonkrant en hierin wordt rekening gehouden met het zoekprofiel van de woningzoekende. De woningzoekende vindt in de woonkrant-op-maat dus precies díe woningen die bij zijn of haar woonwensen passen. Een gratis abonnement is vanaf 27 december na het ontvangen van het nieuwe woonpasnummer aan te vragen via www.woonnet-rijnmond.nl.

SWZE opgeheven
De woningcorporaties Maasdelta Spijkenisse, Woonbron Spijkenisse, De Leeuw van Putten, Maasdelta Hellevoetsluis, Ressort Wonen, Vestia Zuid Nederland vestiging Brielle, woonstichting De Zes Kernen en de gemeente Westvoorne hebben voor de presentatie van het woningaanbod nu nog hun krachten gebundeld in de Stichting Woonruimteverdeling Zuid-Hollandse Eilanden (SWZE). Het werkgebied van deze corporaties ligt in de stadsregio Rotterdam en daarom sluiten zij aan bij Woonnet Rijnmond. SWZE wordt hiermee opgeheven.


*

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 89.000 woningen in Nederland. De woningen zijn verdeeld over 15 lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 1150 mensen bij Vestia.