Veilig Verkeer Nederland


Ongestoord rijden met de Auto Reply App van VVN

woensdag, 23 november 2011

Icoontje Auto Reply App Niet meer afgeleid worden tijden het rijden? Vandaag lanceert VVN een app voor de mobiele telefoon: de 'Auto Reply App'. Deze applicatie zorgt ervoor dat de telefoon niet overgaat tijdens het rijden. De beller krijgt een sms met de mededeling dat het gesprek niet beantwoord kan worden omdat u onderweg bent.

De app meet via gps met welke snelheid uw auto zich verplaatst. Bij snelheden boven de tien kilometer per uur vangt hij inkomende gesprekken op. De app verstuurt automatisch een sms met de boodschap dat later terugbelt omdat u aan het rijden bent. Uiteraard kunt u instellen dat uw zieke kind of zwangere partner de uitzondering op de regel zijn. De Auto Reply App is ontworpen voor alle telefoons met het Android-systeem en vanaf vandaag gratis te downloaden van de Android market.

Telefoongespek leidt teveel af

De app is gelanceerd in het kader van de campagne `Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden', die in oktober van start ging. Deze campagne is gericht op afleiding door het gebruik van telefoon en navigatie in de auto. Recent onderzoek van VVN toont aan dat 52% van de zakelijke rijders bellen onderweg in principe niet prettig vindt. Het grootste gedeelte (84%) geeft als verklaring dat een telefoongesprek teveel afleidt.

Vanaf nu kunt u met de gratis `Auto Reply App' eenvoudig laten weten dat u tijdens het rijden de aandacht bij het verkeer wilt houden en niet afgeleid wilt worden door de telefoon. Maak er gebruik van!