Gemeente Rotterdam

deelraad hoogvliet gaat ondergronds

23 november 2011 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

De deelraad Hoogvliet is 10 november een kijkje gaan nemen bij de waterzuiveringsinstallatie van het Waterschap Hollandse Delta. Waterzuiveringsinstallatie

Op bezoek

Deze installatie ligt ondergronds en aan de Bonn en Meeswerf aan de Dokhaven in Charlois. De rioolwaterzuiveringsinrichting Dokhaven is de enige ondergrondse zuiveringsinrichting in Nederland. Daarnaast onderscheidt de Dokhaven zich doordat het afvalwater in twee stappen wordt gereinigd. Meestal gebeurt dit in één stap.

Illegale lozing
Een illegale industriële lozing zorgde ervoor dat een deel van de bacteriën die het afvalwater zuivert, niet meer functioneerde. Hollandse Delta heeft samen met DCMR Milieudienst Rijnmond, de veroorzaker van de procesverstorende lozing getraceerd en een halt toegeroepen. Tevens heeft het waterschap goede bacteriën naar de zuivering gebracht zodat het zuiveringsproces weer optimaal functioneert. Het afvalwater van Dokhaven wordt geloosd op de Oude Maas.

De deelraadsleden zijn na de rondleiding een stuk wijzer geworden en weten wat de Hollandse Delta voor Hoogvliet betekent.