Syntens



Podotherapeutisch Centrum Rond Om uit Leusden genomineerd als meest innovatieve (zorg)organisatie van 2011

Podotherapeutisch Centrum Rond Om is genomineerd voor de meest innovatieve organisatie van 2011. Podotherapeutisch Centrum Rond Om heeft vestigingen in diverse gezondheidscentra in Nederland en bestaat uit een team van podotherapeuten die samenwerken en krachten bundelen om de hoogst haalbare kwaliteit van zorg te kunnen leveren.

Een podotherapeut is paramedicus en de specialist in het behandelen van klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen en/of rug, sportblessures of klachten als gevolg van suikerziekte of reuma.

Rond Om heeft de nominatie verdiend door de actieve rol die ze inneemt binnen de eerstelijnsgezondheidszorg en de visie de ze nastreeft.

Rond Om is innovatief op diverse gebieden. De manier waarop Rond Om samenwerkt als team en zich heeft georganiseerd met een sterke back-office om patiënten snel en professioneel van dienst te kunnen zijn, is vernieuwend. Daarnaast is ook de manier waarop podotherapie geprofileerd wordt bij collega zorgverleners en patiënten middels de sociale media zoals o.a. You Tube niet onopvallend gebleven.

Verder is Podotherapeutisch Centrum Rond Om een van de weinige organisaties in Nederland waarbij het mogelijk is om via internet direct een afspraak in te plannen in de agenda van de zorgverlener en lopen de podotherapeuten voorop wanneer het gaat om diagnostische apparatuur om het onderzoek van de podotherapeut te verrijken. Zo heeft Rond Om in 2011 naast verschillende drukmeet- en ganganalyse apparatuur ook een echoapparaat aangeschaft. Men hoeft dus niet langer voor een echografie door te sturen naar het ziekenhuis maar kan deze direct in de praktijk uitvoeren.

De verkiezing voor de meest innovatieve organisatie is geïnitieerd door âde Eerstelijnsâ. De Eerstelijns is een vooraanstaand media platform voor eerstelijns zorgverleners. Het is een magazine en online community, welke een gestructureerde samenwerking heeft met diverse kennisinstituten zoals ZonMW, Jan van Es en Vilans. In de jury van de verkiezing zitten prominenten. De Eerstelijns duidt het nieuws en ondersteunt de ontwikkeling van georganiseerde en geïntegreerde eerstelijnszorg in Nederland. Strategie en innovatie in de zorg dekken de lading van dit brede mediaplatform.

Ook Algemeen directeur van Rond Om genomineerd als meest invloedrijke bestuurder/zorgaanbieder

Naast bovenstaande nominatie is ook de algemeen directeur van Rond Om en bestuurder van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten Ellen Nuijten genomineerd. Ellen Nuijten staat in de nominatie Top 100 van gerenommeerde bestuurders. Ze heeft dit te danken aan de manier waarop ze afgelopen jaar podotherapie heeft geprofileerd en in het voetlicht heeft gezet bij alle eerstelijns organisaties. Ze neemt als bestuurder deel aan verschillende relevante overleggen en werkgroepen. Daarnaast is ze altijd een onvermijdelijke deelnemer op congressen en symposia en gaat ze op haar manier discussies met betrekking tot de gezondheidszorg niet uit de weg.

Â