Travel Unie International Nederland N.V.

NIEUW! MET ARKEFLY NAAR THAILAND

Schiphol-Rijk, 23 november 2011 â Thailand, het land van de glimlach, rijstterrassen, tempels, brede stranden en uitgestrekte regenwouden, is nu nog beter bereikbaar. Het is voor het eerst dat ArkeFly Thailand opneemt als bestemming. De airline vliegt naar Phuket en Bangkok en biedt daarmee veel reismogelijkheden. De reiziger boekt al een retourticket Bangkok vanaf 629 euro, inclusief brandstof- en luchthavenbelasting. Een 9-daags verblijf op basis van twee personen in The Green Park Resort in Pattaya is boekbaar vanaf 699 euro. ArkeFly tickets naar Thailand zijn vanaf het einde van deze maand boekbaar.

Rondreizen
ArkeFly vliegt vanaf 27 juni 2012 het hele jaar op woensdag en zaterdag rechtstreeks van Amsterdam naar Phuket en Bangkok. Thailand biedt een gevarieerde mix van reismogelijkheden, van een exotische zonvakantie tot een rondreis met veel cultuur en natuur. Vanuit Bangkok bezoeken rondreizigers Centraal-Thailand en het noorden met zijn Nationale Parken en regenwoud. Wie Chiang Mai wil bezoeken, neemt de voordelige nachttrein of reist snel en gemakkelijk met het vliegtuig. De mooie stad ligt ongeveer zevenhonderd kilometer ten noorden van Bangkok tussen de hoogste bergen van Thailand. De binnenstad herbergt meer dan honderd tempels en de bekende avondmarkt is een absolute must see. Chiang Mai is een ideale uitvalsbasis voor een jungletrekking naar één van de bergstammen.

Ontspannen
Het zuiden van Thailand is ideaal om te duiken en te ontspannen. Het schiereiland Phuket met zijn witte zandstranden, azuurblauwe zee en groene heuvels wordt wel âde parel van het zuidenâ genoemd. Wie van gezelligheid houdt, kiest voor de bruisende badplaats Patong en gezinnen geven de voorkeur aan de kindvriendelijke resorts in Kamala Beach. De vakantieganger die luxe wil, vindt tophotels in Kata Beach en voor de rustzoeker is het ongerepte Khao Lak een goede optie. Het bekende eiland Koh Samui is geschikt om te relaxen en deel te nemen aan de vele watersportmogelijkheden. Ook het bergachtige binnenland met spectaculaire watervallen is de moeite waard.

Bangkok
Bangkok heeft een schat aan cultuur, waaronder het koninklijk paleis (Grand Palace) en de tempel van de Emerald Buddha. Bijzonder in de Thaise hoofdstad zijn ook de âklongsâ, eeuwenoude kanalen waar mensen van oudsher hun huizen op vlotten bouwen. Een boottocht over de klongs leidt langs interessante plekken zoals drijvende markten en plantages. Wie Bangkok op een leuke manier wil verkennen, stapt op de fiets. Diverse fietstochten leiden door het doolhof van steegjes en laten het dagelijks leven van de lokale bevolking zien.