Gemeente Zwolle

Fietsenstalling Blijmarkt in gebruik

Bezoekers van Odeon de Spiegel en Grand Café Public kunnen voortaan hun fiets in de avonduren stallen in de inzinkbare fietsenstalling die aan de Blijmarkt staat op het `plein' voor museum de Fundatie. Wethouder Filip van As nam de stalling samen met Ton van Riele (Grand Café Public) en Martijn Sweitser (Odeon de Spiegel theaters) in gebruik.

De flexibele fietsenstalling maakt deel uit van de herinrichting van de Potgietersingel. De stalling wordt in de avonduren gebruikt en biedt ruimte voor circa 60 fietsen. Odeon de Spiegel en Grand Café Public kunnen de stalling zelf opzetten en na afloop van de voorstelling weer demonteren. De stalling bestaat uit een buizen frame die uit de grond gehaald kan worden. Een uur na afloop van de voorstelling wordt het systeem weer in de grond verzonken

Behalve het plaatsen van deze voor Zwolle, en Nederland, unieke stalling wordt de gecombineerde fietsenstalling voor de Fundatie, Odeon en Public uitgebreid naar circa 215 plekken. Dit is naar verwachting begin december klaar.