Waterschap Groot Salland


Aanleg fietspaden en natuurvriendelijke oevers in Mastenbroek van start

In de polder Mastenbroek is de aanleg van natuurvriendelijke oevers en fietspaden officiëel van start gegaan. Gedeputeerde Theo Rietkerk en dagelijks bestuurslid Jan Laarman gaven hiervoor, met hulp van leerlingen basisschool De Driemaster uit Mastenbroek, het startsein.

Het project vloeit voort uit het Uitvoeringsprogramma van het Nationaal Landschap IJsseldelta.

Wat gaat er gebeuren


* Over een totale lengte van ca. 21 km worden langs verschillende weteringen de fietspaden verbreed en natuurvriendelijke oevers aangelegd. Voor de realisatie van de natuurvriendelijk oevers is voor een afstand van 14 km ruimte beschikbaar binnen de bestaande weteringen. Voor de overige 7 km is de aankoop van grond nodig. Hiervoor is inmiddels ruim de helft aangekocht en het waterschap is volop bezig om ook de overige gronden te kunnen verwerven.
* Baggeren van de waterbodem om voldoende afvoercapaciteit te blijven waarborgen.

* Realisatie 3 vispassages bij stuwen waardoor vissen zich door de gehele polder kunnen zwemmen.

Deze werken vragen om een investering van 3,2 miljoen euro. Groot voordeel van de gezamenlijke uitvoering aanleg fietspaden en oevers is het beperken van de overlast. De planning is er op gericht dat de fietspaden begin april 2012 gereed zijn en de natuurvriendelijke oevers eind 2012 zijn aangelegd. Dit project is een voorbeeld waarbij werk met werk wordt gemaakt.

Communicatie

Tijdens de uitvoering van het werk is het noodzakelijk om fietspaden en
1 rijbaan regelmatig af te sluiten. Dit communiceert het waterschap via www.wgs.nl./mastenbroek en Twitter: @WGS_Mastenbroek. Ook kregen de bewoners een nieuwsbrief met een planningsoverzicht in de bus. waterlelies
mastenbroek 014
Onthulling projectbord
leerling als kraanmachinist
Scabnnen QR code
Het werkt
Interview Radio Oost