Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 23 november

Noord-Holland Noord, 23-11-2011 o 14.00 uur

Vernieling vrachtautos

Middenmeer, dinsdag 22 november

Op dinsdag werden tussen 17.30 en 19.10 uur vernielingen gepleegd aan twee vrachtwagens en een bedrijfspand aan de Agriport in Middenmeer.

Van een oplegger was het zeil kapotgesneden, terwijl bij een andere combinatie de lichten en de ruiten van de cabine waren vernield. Ook bleek de toegangsdeur van het pand geforceerd te zijn.

Ongeveer zes weken geleden werden op hetzelfde terrein ook vernielingen gepleegd.

Auto in brand

Den Helder, dinsdag 22 november

Op dinsdagavond omstreeks 22.20 uur vatte een auto vlam op de Huygensstraat in Den Helder. De brand was onder de motorkap begonnen.

De eigenaar verklaarde dat er juist een nieuwe startmotor in de kleine bestelauto was gekomen en dat deze uit zichzelf wilde aanslaan. Kort daarop kwam er rook onder de motorkap vandaan. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te doven.

Illegaal vuurwerk

Heerhugowaard, dinsdag 22 november

Op dinsdagmiddag omstreeks 12.50 uur controleerde de politie een auto op de Titanialaan in Heerhugowaard. De politie was getipt dat in de auto illegaal vuurwerk zou liggen. In de auto trof de politie zes nitraatbommen. Het gaat hier om uiterst gevaarlijk en in Nederland verboden zwaar vuurwerk.

Het vuurwerk werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 18-jarige en uit Hoogwoud afkomstige eigenaar.

Overleden fietser aangetroffen in sloot

Hoorn, dinsdag 22 november

Dinsdagmiddag werd rond 12.55 uur het lichaam van een fietser aangetroffen in een sloot langs het fietspad aan het Keern bij de Bobeldijkerweg. Een bewoner wiens tuin aan de sloot grenst, zag de man met zijn fiets in het water liggen. De bewoner alarmeerde de hulpdiensten. De fietser bleek al overleden te zijn. Hij was korte tijd daarvoor van zijn werk vertrokken. Vast is komen te staan dat de man onwel is geworden en daardoor met zijn fiets in het water terecht is gekomen. Het ging om en 62-jarige man uit Zwaag.

Aanrijding met ernstig letsel

Schagen, dinsdag 22 november

Op dinsdagmiddag omstreek 15.20 uur raakte een 43-jarige vrouw uit Schagerbrug ernstig gewond bij een verkeersongeval op de Langestraat in Schagerbrug. De vrouw reed op een fiets over de Langestraat, waar zij vermoedelijk bij een oversteekplaats de rijbaan overstak. Hier werd zij geschept door de buurtbus, die vanaf de Frans Halsstraat de Langestraat op kwam rijden. De bus, die in de richting Sweelinckstraat reed, werd bestuurd door een 53-jarige vrouw uit Nieuwe Niedorp.

Het slachtoffer werd met mogelijk hersenletsel overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Haar toestand is kritiek.

Aanrijding met letsel

Den Burg, dinsdag 22 november

Op dinsdagmiddag omstreeks 17.40 uur raakte een 51-jarige vrouw uit Den Burg gewond bij een verkeersongeval op de Waalderstraat in haar woonplaats.

De vrouw reed op een fiets over de Bernhardlaan en fietste de rotonde op op de kruising met de Waalderstraat. Vanaf de Waalderstraat kwam een personenauto, bestuurder door een 51-jarige Pool in een bestelauto. Hij zag de vrouw over het hoofd en botste tegen haar aan. De vrouw kwam ten val en liep rug- en beenletsel op. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Bromfietser onderuit

Hoorn, dinsdag 22 november

Op dinsdagavond omstreeks 18.10 uur raakte een 16-jarige jongen uit Zwaag gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op De Weel in Hoorn. De jongen reed op een bromscooter van een pizzakoerier. Op de rotonde in De Weel gleed hij onderuit. Het wegdek was ter plaatse enigszins glad. De jongen had letsel aan zijn been (mogelijk beenbreuk). Hij werd voorbehandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Alcoholcontrole

Hoorn, woensdag 23 november

Op woensdagmorgen omstreeks 00.45 uur controleerde de politie op de Zuiderkruisstraat in Hoorn een 32-jarige Pool in een personenauto. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 705 ug/l. Dat is ruim drie maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Dit laatste lukte echter niet, omdat de man niet in het bezit bleek te zijn van een geldig rijbewijs. Ook hiervoor werd hij bekeurd.

Zwartkijk, woensdag 23 november

Op woensdagmorgen omstreeks 07.25 uur controleerde de politie op de Tuinstraat in Zwaagdijk een 60-jarige Pool in een personenauto. De man had alcohol gebruikt. Hij blies 685 ug/l. Dat is drie maal het voor hem toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Snelheidscontroles

Zuid-Scharwoude, dinsdag 22 november

Op dinsdagmiddag hield te politie tussen 13.00 en 15.00 uur een snelheidscontrole op de Schagerweg in Zuid-Scharwoude. Van de 1044 passanten reden er 38 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Overtredingspercentage 4 %. Hoogst gemeten snelheid 114 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Heerhugowaard, dinsdag 22 november

Op dinsdagmiddag hield te politie tussen 14.40 en 15.45 uur een snelheidscontrole op de Zuidtangent in Heerhugowaard. Van de 805 passanten reden er 62 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage 8 %. Hoogst gemeten snelheid 78 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Stompetoren, dinsdag 22 november

Op dinsdagmiddag hield te politie tussen 12.30 en 15.50 uur een snelheidscontrole op de Noordervaart in Stompetoren. Van de 1380 passanten reden er 48 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage 3 %. Hoogst gemeten snelheid 79 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Den Helder, dinsdag 22 november

Op dinsdagmiddag hield te politie tussen 16.30 en 18.30 uur een snelheidscontrole op de Weststraat in Den Helder. Van de 732 passanten reden er 66 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage 9 %. Hoogst gemeten snelheid 83 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Op dinsdagavond werd gecontroleerd tussen 19.30 en 21.20 uur een snelheidscontrole op de Kanaalweg in Den Helder. Van de 129 passanten reden er 25 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage 19 %. Hoogst gemeten snelheid 73 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Straatroof

Den Helder, maandag 23 november

Op maandagmorgen omstreeks 08.20 uur werd een 20-jarige man uit Den Helder beroofd bij de kruising van het Liniepad en het Nieuwland in Den Helder. De man liep over straat toen hij werd aangesproken door vier mannen. Hij moest zijn geld en pinpas afgeven. Een van de mannen stond erbij met een stuk hout als knuppel in zijn handen. Toen er andere mensen langskwamen, gingen de overvallers er zonder buit vandoor.

Het ging om vier mannen van 20 tot 25 jaar oud. Zij waren donker gekleed en hadden hun gezicht bedekt. De mannen renden weg in de richting Dollardlaan.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie, via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Hennepkwekerij

Alkmaar, woensdag 23 november

Op woensdagmorgen deed de politie onderzoek in een bedrijfspand aan de Hamsterkoog in Alkmaar. In de loods werd een professionele hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 760 planten en de benodigde apparatuur. Bij onderzoek bleek er ook sprake te zijn van diefstal van stroom.

Ter plaatse werd een 27-jarige Serviër aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De hennep en de apparatuur werden in beslag genomen.

Castricum, woensdag 23 november

Op woensdagmorgen deed de politie onderzoek in een woning aan de Bloemen in Castricum. In het pand werd in meerdere vertrekken kweekruimtes voor hennep aangetroffen. In totaal ging het om ongeveer 135 planten, 10 kilo gedroogde henneptoppen en de benodigde apparatuur. Bij onderzoek bleek er ook sprake te zijn van diefstal van stroom. Ook was er met de gasmeter geknoeid.

Ter plaatse werd de 56-jarige bewoner aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De hennep en de apparatuur werden in beslag genomen.

Heiloo, woensdag 23 november

Op woensdagmiddag deed de politie onderzoek in een woning aan de Kapellaan in Heiloo. In het pand werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal ging het om ongeveer 91 planten en de benodigde apparatuur. Bij onderzoek bleek dat er geen sprake was van diefstal van stroom.

In de woning was niemand aanwzeig. De hennep en de apparatuur werden in beslag genomen