Gemeente Leudal


Nieuws

Eerste starterslening Leudal een feit

Het feit dat de 26-jarige Navin Dirkx uit Roggel de eerste starterslening van de gemeente Leudal in de wacht sleepte, was onlangs reden voor een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. Navin nam felicitaties in ontvangst van wethouder Joerie Minses (Volkshuisvesting) en Frank Hermans van Hermans Makelaardij en De Hypotheekshop.

`Navin heeft dankzij de starterslening een woning kunnen kopen in Roggel. Laten we hopen dat dit een stimulans is voor anderen om zich ook op de woningmarkt te begeven', aldus wethouder Minses. Navin Dirkx kon door gebruik te maken van een starterslening zijn droom van een woning in Roggel verwezenlijken. De starterslening houdt in dat inwoners van Leudal die hun eerste woning willen kopen, van de gemeente een aanvullende lening van maximaal EUR 30.000 kunnen krijgen. Over de eerste drie jaar hoeven ze dan geen rente en aflossing te betalen. Voorwaarde is dat de maximale koopsom EUR 170.000 is.

De gemeente heeft voor het verlenen van startersleningen een budget van EUR 900.000 beschikbaar gesteld, waarmee de komende drie jaar tientallen starters op de woningmarkt zullen worden geholpen. Veel inwoners van Leudal hebben bij de gemeente al geïnformeerd naar de mogelijkheden die de regeling met zich meebrengt. Er zijn inmiddels al meerdere aanvragen voor deze leningen in behandeling. Meer informatie is te vinden op deze site (Wonen en leven > Bouwen en wonen).

Wethouder Minses feliciteert de nieuwe huiseigenaar Navin Dirkx met zijn starterslening.
Wethouder Minses feliciteert de nieuwe huiseigenaar Navin Dirkx met zijn starterslening.