Gemeente Bernheze


Regionaal zonneproject in volle gang

Het gezamenlijke inkoopproject voor zonnepanelen in Noordoost-Brabant is in volle gang...

De zoektocht naar één marktpartij die werving, inkoop én installatie van zonnepanelen voor haar rekening neemt, is halverwege. Half december 2011 denkt het RMB (de adviesdienst voor overheden en gemeenten op het gebied van ruimte, milieu en (duurzaam) bouwen) het inkoopproject definitief te kunnen gunnen. Daarna kan de wervingscampagne onder belangstellende particulieren en bedrijven starten.

Zonne-energie zichtbaarder en betaalbaarder

Met de gezamenlijke inkoop én installatie van goede zonnepanelen tegen een scherpe prijs wil de regio zonne-energie zichtbaarder en betaalbaarder maken. Zij borduurt daarbij voort op het succes van het landelijke initiatief Wij Willen Zon, dat is ontstaan als reactie op de landelijk leegstromende subsidiepotten.

Massale belangstelling

Na de massale belangstelling van het bedrijfsleven om dit project namens de regio uit te voeren, verwacht het RMB ook veel belangstelling van particulieren en bedrijfsleven. Door het `massa-kassa-principe' verdient men de investering steeds sneller, misschien wel binnen 10 jaar, terug.
De wervingscampagne start op zijn vroegst eind december. Belangstellenden die op de hoogte gehouden willen worden van dit project kunnen een mail sturen naar zon@rmb.nl.

Deelnemende gemeenten

De deelnemende gemeenten (Boxmeer, Bernheze, Cuijk, Maasdonk, Oss, Sint-Michielsgestel, Uden en Veghel) willen met dit grootschalige inkoopproject duurzame energie betaalbaar maken voor particulieren en bedrijven. Tegelijkertijd geven ze hiermee een praktische invulling aan hun energie- en klimaatbeleid. Het RMB leidt dit project namens deze gemeenten.

Meer info

Voor meer informatie en handige energiebesparingtips kijkt u op www.brabantsgroen.nl.
Om op de hoogte te blijven van de allerlaatste ontwikkelingen van dit zonnepanelenproject kunt u mailen naar zon@rmb.nl.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35