Gemeente Den Haag

Verborgen parels van Den Haag wandeling

6 december aanstaande organiseert de Haagse Brug in samenwerking met de Den Haag Greeters 'De verborgen parels van Den Haag' wandeling.

Wandel in 3 uur van het jaar 1875 naar 2005 en van koning Lodewijk Napoleon naar de architect P.J.H. Cuypers. Van kerk tot manege en buurt tot wereldwijd. Hierbij nodigt de Haagse Brug u graag uit voor een ontdekkingsreis door een bijzonder stukje van de Haagse binnenstad. Begeleid door een enthousiaste Greeter bezoeken we enkele van deze verborgen pareltjes van Den Haag.

De wandeling

De wandeling vindt plaats op 6 december en start om 10.00 uur bij het Expatriate Archive Centre. Dit centrum verzamelt documentatie zoals foto's, films en brieven van expats over de gehele wereld. In 2005 is dit unieke archief verzelfstandigd.

Na een kort bezoek aan het archief start de wandeling rond 10.30 richting binnenstad. Hierbij zullen onder leiding van onze gids diverse bouwwerken en locaties bezocht worden. Een Den Haag Greeter laat u tijdens deze wandeling van een paar uur Den Haag op een heel eigen manier beleven.

Aanmelden

Deelname is gratis. Wilt u graag deelnemen aan het de Verborgen Parels wandeling? Meldt u dan voor vrijdag 6 december aanstaande aan door een email te sturen naar haagsebrug@denhaag.nl.

Programma


* 09.45 -10.00 uur Verzamelen bij het Expatriate Archive Centre
* 10.00 - 10.30 uur Rondleiding door het Expatriate Archive Centre

* 10.30 - 12.30 uur Gidsen leiden u rondt en tonen u de verborgen parels van Den Haag, langs verscheidene bouwerken en locaties.

* 12.30 - 13.00 uur Gezamenlijke afsluiting wandeling onder het genot van een kopje koffie

Logo Haagse Brug