Belgische Federale Overheid


* Prinses Mathildeprijs 2012: inschrijven tot 30/11/2011

Prinses Mathildeprijs 2012: inschrijven tot 30/11/2011

Datum: 23 november 2011

Maakt u deel uit van een organisatie die zich inzet voor de strijd tegen armoede bij gezinnen waarin een geboorte plaatsvindt? Dan kunt u uw organisatie nog tot en met 30 november 2011 inschrijven voor de Prinses Mathildeprijs 2012, een prijs die elk jaar wordt uitgereikt om initiatieven te ondersteunen die bijzondere aandacht schenken aan de meest kwetsbaren in onze maatschappij.

Elke editie van de Prinses Mathildeprijs spitst zich toe op een specifiek thema en een specifieke doelgroep. Voor het tweede jaar op rij besliste het Fonds zich in te zetten voor de strijd tegen de armoede bij kinderen in de overtuiging dat armoede al vanaf zeer jonge leeftijd moet worden aangepakt. In 2010 was de Prijs gericht op kinderen van 0 tot 3 jaar die in armoede leven. Dit jaar wil de Prijs initiatieven aanmoedigen voor gezinnen waarin een geboorte plaatsvindt, met bijzondere aandacht voor de continuïteit in de steun en de begeleiding van de gezinnen, al tijdens de prenatale periode en tot aan de schoolleeftijd.

De projecten worden beoordeeld door een experten- en jongerenjury. De winnaar van de Prinses Mathildeprijs wordt bekendgemaakt op 15 mei 2012 en krijgt 10 000 euro financiële steun toegewezen.

Alle informatie over de inschrijving en de selectiecriteria vindt u op de website van de Koning Boudewijnstichting.
Externe link