Politie Gelderland-Zuid

Politie houdt verdachte van 4 overvallen aan

Nijmegen, 23-11-2011 o De recherche van Politie Gelderland-Zuid heeft dinsdagmiddag 22 november rond 14.30 uur een man aangehouden die verdacht wordt van het plegen van vier gewapende overvallen in Nijmegen. Het gaat om overvallen op de St.Jacobslaan, de St.Annastraat, de Molukkenstraat en de Steenbokstraat.

De aangehouden verdachte is een 20-jarige man uit Nijmegen die het Overvallenteam na uitvoerig rechercheonderzoek op het spoor kwam.

De Nijmegenaar wordt verdacht van drie overvallen op donderdag 17 november en één overval op zaterdag 19 november. Donderdag zou het gaan om een winkel aan de St.Jacobslaan, een tankstation aan de St.Annastraat en een supermarkt aan de Molukkenstraat. Op zaterdag betrof het een supermarkt aan de Steenbokstraat.

Na de aanhouding van de man, die overigens in Arnhem plaatsvond, heeft de politie de woning van de man doorzocht. Daarbij werden twee wapens gevonden. Onderzocht wordt of deze wapens gebruikt zijn bij de overvallen.

In een eerste verhoor gaf de 20-jarige verdachte toe betrokken te zijn bij de overvallen. De recherche hoort de man verder en maakt een dossier op van de zaak. De verdachte is in verzekering gesteld.

(00)

Laatst gewijzigd 23-11-2011 15:30 | © Regio Gelderland-Zuid |