Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Vorden - Fietsverlichtingcontroles                        |
In de ochtendspits van woensdag 23 november heeft politie in Vorden op de Strodijk en Zutphenseweg gecontroleerd op verlichting van fietsers. Van de ruim 100 passerende fietsers, bleken vijf van hen hun verlichting niet in orde te hebben.

In een half uur tijd hebben agenten op de genoemde locaties totaal ruim 100 fietsers gecontroleerd. Vijf van hen hadden hun verlichting niet in orde en kregen een bekeuring. De politie adviseert nadrukkelijk om in deze donkere maanden goed verlicht op pad te gaan om ongelukken te voorkomen.

2011164851

|     |Vorden - Aangehouden voor drugsbezit                      |
De politie heeft dinsdag 23 november op de Van Heeckerenstraat in Vorden een 36-jarige bewoner aangehouden voor het in bezit hebben van een hoeveelheid hennepproducten.

De politie stelde een onderzoek in bij de woning na een melding over eventuele aanwezigheid van hennepproducten. In en rondom de woning troffen agenten diverse hennepproducten aan. In totaal is er zo'n 5 kilo aan uiteenlopende hennepproducten in beslag genomen. De bewoner is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor en onderzoek. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011164402

|     |Doetinchem - Havik gestolen uit volière                   |
In de nacht van maandag op dinsdag 21 november is er uit een volière bij een woning in de wijk de IJkenberg in Doetinchem een havik gestolen.

De diefstal werd de volgende ochtend door de eigenaar van de roofvogel ontdekt en bij de politie gemeld. De man had de vogel met officiële papieren in zijn bezit en de volière bleek te zijn opengebroken. De politie heeft de diefstal in onderzoek en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan hiervoor contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)

2011164561

|     |Vorden - Oudere vrouw bestolen van portemonnee            |
Een 86-jarige vrouw uit Vorden is dinsdag 22 november in een supermarkt aan de Dorpsstraat in haar woonplaats bestolen van haar portemonnee. De politie vraagt mensen alert te zijn tijdens het doen van boodschappen. Zakkenrollers slaan vaak toe op onbewaakte momenten, zoals in supermarkten.

De vrouw deed rond 11.30 uur boodschappen in de supermarkt. Zij had een tas met daarin haar portemonnee op haar rollator gezet .Op de afdeling van de kant-en-klare maaltijden was een vrouw tegen haar opgelopen. Op het moment dat de oudere vrouw bij de kassa arriveerde, merkte zij dat haar portemonnee verdwenen was. Het vermoeden bestaat dat deze is weggenomen op het moment dat zij enigszins omver geduwd werd door de getinte dame. In de portemonnee zat onder meer contant geld en enkele pasjes met mogelijk ook de pincodes. De vrouw heeft direct haar bankpassen laten blokkeren. Helaas bleek er toch al geld mee te zijn gepind. De politie heeft de diefstal in onderzoek.

Waarschuwing
De politie waarschuwt voor diverse vormen van zakken- en tassenrollerij. Zij adviseert het winkelend publiek om alert te zijn, tassen gesloten te houden en de eigendommen goed in de gaten te houden. Neem altijd je winkelwagentje met persoonlijke spullen mee, ook wanneer je in een ander winkelgedeelte nog iets moet pakken. Daarnaast is het niet raadzaam om de pincodes van je bankpassen bij de passen zelf te bewaren.

2011164678

|     |Zieuwent - Geld weg bij inbraak in winkel en woning       |
In een winkelpand met bovenliggende woning aan de Dorpsstraat in Zieuwent is in de nacht van maandag op dinsdag 22 november ingebroken. Men is er met een geldbedrag vandoor gegaan.

De inbraak vond halverwege de nacht plaats, maar werd pas de volgende ochtend bij de politie gemeld. Er was een deur van het pand geforceerd om binnen te komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

2011164353

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(


---- --