Provincie Utrecht

Voortgang onderhoudswerkzaamheden Grebbeweg (N225) in Rhenen

In de periode van begin oktober 2011 tot en met eind december 2011 voert de provincie Utrecht onderhoud uit op de Grebbeweg (N225) in Rhenen. Door het koude weer van afgelopen weken heeft het werk enige vertraging opgelopen. Daarom is er wat geschoven in de planning. Hieronder volgt meer informatie over de voortgang van de werkzaamheden.

Voortgang werkzaamheden

De oude asfaltlagen zijn gefreesd of uitgebroken en er zijn nieuwe onderlagen aangebracht. Voor het aanbrengen van het nieuwe geluidsdempende asfalt zijn goede weersomstandigheden vereist. Door het koude weer van afgelopen periode is de eerder vermelde planning niet gehaald. De werkzaamheden schuiven nu door.

Planning

Indien de weersomstandigheden het toelaten zullen er in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 november asfalt en markeringen worden aangebracht op de Grebbeweg. Als het die nacht te koud is zullen deze werkzaamheden vrijdag 25 november overdag worden uitgevoerd. Op maandag 28 november zullen de bushaltes op de Grebbeweg worden geasfalteerd. Van maandag 5 december tot en met vrijdag 9 december zullen in de avonden en nachten de overrijdbare middengeleiders worden aangebracht.

Afsluiting, omleidingsroute en bereikbaarheid

Om de asfalteringswerkzaamheden te kunnen uitvoeren, moeten gedeelten van de N225 tijdelijk worden afgesloten. Tijdens zo'n afsluiting is er een omleidingsroute voor het verkeer. Deze staat met borden aangegeven en is ook te zien op een kaart. Overdag en in het weekend kan het verkeer gewoon doorgang vinden (indien nodig met een om-en-om regeling, waarbij het verkeer m.b.v. verkeerslichten of verkeersgeleiders langs het werk wordt geleid). De aanliggende panden zijn tijdens de afsluiting niet bereikbaar. Hulpdiensten die op weg zijn naar een calamiteit kunnen de percelen wel bereiken. Het openbaar vervoer wordt omgeleid via de omleidingsroute tussen de N233 en de Cuneraweg. De haltes tussen de Kastanjelaan en de Cuneraweg worden tijdens de afsluiting niet bediend. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren maar moeten rekening houden met enige hinder.

Bereikbaarheid Ouwehands Dierenpark, Wokpaleis, pannenkoekhuis De Grebbeberg en de sportvelden

Ouwehands Dierenpark, het Wokpaleis, het pannenkoekrestaurant en de sportvelden blijven voor fietsers en voetgangers bereikbaar. Zij kunnen tijdens de afsluitingen het werk passeren. Het overige verkeer dient gebruik te maken van de omleidingsroutes.

Geluidshinder

Het kan zijn dat de werkzaamheden enige geluidshinder met zich mee brengen, omdat er tijdens de werkzaamheden ook gefreesd en gesloopt moet worden en er met zware machines moet worden gewerkt. Ook het werkverkeer kan enige geluidsoverlast veroorzaken.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden geldt dat weersomstandigheden ertoe kunnen leiden dat de planning noodgedwongen wat naar achteren schuift. Bijvoorbeeld als er lang achter elkaar veel regen valt. Asfalteren en markering aanbrengen is dan niet verstandig omdat het resultaat van slechte kwaliteit zal zijn.

Vragen?

Met vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de provincie Utrecht:
wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl, (030) 258 38 88 (infonummer wegwerkzaamheden provinciale wegen Utrecht)

Voor persinformatie:
femke.bakker@provincie-utrecht.nl, (030) 258 24 34

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11