Provincie Utrecht

Voortgang Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie

Maandag 21 november 2011 spraken de leden van de ad hoc commissie over de voortgang van de Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie (PRS). De commissie gaat akkoord met het voorstel van Gedeputeerde Staten om de bespreking van de ontwerp PRS met enkele weken uit te stellen.

Momenteel ligt er een voorontwerp van de Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie. De commissie Ruimte, Groen en Water heeft daarover gesproken. Ook mede overheden en maatschappelijke organisaties hebben gereageerd. De ad hoc commissie, die bestaat uit de woordvoerders ruimte van commissie Ruimte, Groen en Water, werd tijdens de vergadering bijgepraat over wat er met de inbreng van mede overheden en maatschappelijke organisaties gebeurt. Het gaat daarbij vooral om de thema's landschapskwaliteit, binnenstedelijk bouwen, manier van omgaan met gemeenten en de voorwaarden voor uitbreiding van de grondgebonden veehouderij.

Ontwerp

Gedeputeerde Krol gaf aan met de inbreng van mede overheden en maatschappelijke organisaties goed en zorgvuldig om te willen gaan. De inbreng is nog onvoldoende verwerkt om nu al van voorontwerp naar ontwerp te gaan. De gedeputeerde verwacht dat het ontwerp in februari 2012 in de commissie en de Staten besproken kan worden. De ad hoc commissie is het hiermee eens. Over het ontwerp gaan Provinciale Staten in het voorjaar van 2012 regionale informatiebijeenkomsten en een hoorzitting houden.

Puzzelen

Meer informatie over de voortgang van de PRS vindt u op de website www.puzzelenmetdeprovincie.nl.