Gemeente Heemskerk


Vervangen verkeersregelinstallatie Jan Ligthartstraat

woensdag, 23 november 2011

door: webmaster

Vanaf woensdag 30 november aanstaande start de gemeente met het vervangen van de verkeersregelinstallatie (VRI) op het kruispunt Jan Ligthartstraat - Ruysdaelstraat - Starweg. De levensduur van de huidige VRI zit erop en daarom wordt de installatie in zijn geheel vervangen. Tijdens de vervanging wordt een deel van de Jan Ligthartstraat afgesloten. De werkzaamheden gaan naar verwachting twee weken duren.

De eerste stap in het vervangen van de VRI is het opgraven van bestaande bekabeling. Daarmee wordt op woensdag 30 november gestart. Vanaf maandag 5 december wordt de huidige VRI uitgeschakeld. Het verkeer wordt dan met een tijdelijke VRI geregeld en naar één rijbaan terug gebracht. Om de doorstroom van het verkeer te behouden, wordt het kruispunt Jan Ligthartstraat - Ruysdaelstraat - Starweg tijdelijk een T-aansluiting. Het weggedeelde tussen het kruispunt en de Zeelaan is dan afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer van en naar de wijk Commandeurs / Kerkbeek en het doorgaand verkeer vanaf de Marquettelaan / Mozartstraat wordt omgeleid met borden.
Tijdens de werkzaamheden geldt een maximum snelheid van 30 km/h. Als de masten van de verkeerslichten verwijderd en geplaatst worden, kan het voorkomen dat het verkeer rondom het kruispunt tijdelijk wordt stilgelegd.

Naar verwachting gaan de werkzaamheden twee weken duren. terug

contact
Maerten van Heemskerckplein 1
1964 EZ Heemskerk
Postbus 1
1960 AA Heemskerk
telefoon: 14 0251
e-mail: post@heemskerk.nl