Gemeente Tiel


Informatiebijeenkomst Park Vijverberg en 'Cool Nature' Tiel-Oost

Op de Vijverberg aan de rand van Tiel-Oost gaat de gemeente een park aanleggen. In dat park wordt ook ruimte gereserveerd voor een zogenaamde 'Cool Nature' plek, een avontuurlijke en natuurlijke plek waar kinderen kunnen spelen, bewegen en leren. Op woensdag 23 november 2011, aanvang 20.00 uur, wordt het voorlopig ontwerp voor het park gepresenteerd op een informatiebijeenkomst in het TKV-gebouw aan de Meeuwstraat. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Studenten van de Hogere Agrarische School in Den Bosch hebben in opdracht van de gemeente een ontwerp gemaakt voor het park én de 'Cool Nature' plek. Bij het ontwerp van het park hebben zij rekening gehouden met de ideeën van bewoners uit 2005/2006. Bij het maken van het ontwerp voor de 'Cool Nature' plek zijn zij geholpen door kinderen van de basisscholen in de wijk.

Meer over 'Cool Nature'

Het project `Cool Nature' is onderdeel van het klimaatprogramma 'Aanpakken en Aanpassen' van de provincie Gelderland. `Cool Nature' levert een bijdrage aan klimaat- en hittebestendige steden en dorpen én realiseert mooie speelnatuur voor kinderen. Behalve dat kinderen er kunnen spelen, kunnen scholen en andere organisaties er gebruik van maken om educatieve programma's te verzorgen.

Aanleg 2012

In 2011 is de sanering van de Vijverberg afgerond. Er is een laag van 1 meter schone grond aangebracht op de berg. Volgend jaar start de gemeente met de aanleg van het groen in het park en de realisatie van de 'Cool Nature' plek.