Ingezonden persbericht


Kinderworkshop: nieuw schilderij, tweedehands titel

persbericht

21 november 2011

Op woensdagmiddag 23 november a.s. organiseert het Mondriaanhuis Amersfoort van 14.00 tot 16.00 uur de kinderworkshop 'Nieuw Schilderij, tweedehands titel' voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. De workshop wordt georganiseerd naar aanleiding van de huidige expositie 'een plus een plus een' met werk van Wim Biewenga, Carel Blotkamp en Tilman.

Over de workshop
Kunstenaars geven hun kunstwerken vaak een naam. Soms zijn deze titels heel logisch, soms helemaal niet. Soms helpen ze je op weg om het schilderij beter te begrijpen of laat een titel je een beetje wegdromen. Zo gaat het ook bij namen van de kunstwerken van Wim Biewenga. Hij maakt schilderijen waar je bijna niets in herkent, tot je de titel leest . .

Reserveren
Reserveren: via info@mondriaanhuis.nl of bel 033 460 0170 (tijdens kantooruren) Kosten: ¤7,50, inclusief materiaal, limonade en koek. Op vertoon van UROpas zijn de kosten 5 URO's + ¤2,50.

Op verschillende woensdagen in het jaar organiseert het Mondriaanhuis kinderwokshops voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. De workshops hebben telkens een ander thema, met als uitgangspunt het werk van Mondriaan of de kunstwerken die tijdens de tijdelijke tentoonstellingen in het Mondriaanhuis te zien zijn.

Mondriaanhuis
Kortegracht 11
3811 KG Amersfoort
T 033 46 00 170
info@mondriaanhuis.nl http://www.mondriaanhuis.nl/