Ingezonden persbericht


Published: 08:00 CET 23-11-2011 /Thomson Reuters /Source: Delta Lloyd Groep /XAMS: DL /ISIN: NL0009294552

Investor Day: Delta Lloyd bevestigt groei en scherpt kostendoelstellingen verder aan


* Ambitie: Top-drie positie in Nederlandse Leven & Pensioen en Schademarkt,
* top-vijf positie in Belgische Leven & Pensioenmarkt
* Aanscherping kostendoelstellingen naar ¤ 820 miljoen in 2012 en
* ¤ 790 miljoen in 2013
* Handhaving groei operationeel resultaat(1) en dividend met ten minste 3%
* Wettelijke solvabiliteit Groep (IGD) eind oktober op 183%
* Wettelijke solvabiliteit verzekeringsentiteiten eind oktober op 212%

Delta Lloyd Groep houdt vandaag, 23 november, haar jaarlijkse Investor Day voor analisten en institutionele beleggers. Gedurende de dag zullen aangescherpte managementdoelstellingen gepresenteerd worden en geeft het senior management een toelichting over de stand van zaken. Deze bijeenkomst is via de website http://www.deltalloydgroep.com/ rechtstreeks te volgen.

Risicomanagement en beleggen vormen de kracht van Delta Lloyd

Delta Lloyd bestuursvoorzitter Niek Hoek spreekt zijn vertrouwen uit in de prestaties van Delta Lloyd: "De stevige kapitaalpositie van Delta Lloyd, op basis van onze expertise op het gebied van risico management en de outperformance van onze beleggers, versterkt onze positie in de markt. Het biedt ons ook goede commerciële kansen, bijvoorbeeld op het gebied van pensioenen. De huidige goede dekkingsgraad van ons eigen Delta Lloyd Pensioenfonds -114% per eind oktober- is een mooi voorbeeld van hoe waardevol deze combinatie van risicomanagement en beleggen voor klanten is. Onze expertise in risicomanagement en beleggen komt ook tot uiting in het beleggingsresultaat van 8% in de eerste -in financieel opzicht zeer volatiele- negen maanden van 2011.

Focus en expertise van onze medewerkers staan de komende jaren centraal in het benutten van de kansen die de markt biedt. Daarmee moeten wij onze toonaangevende positie in het verwerven van nieuwe levensverzekeringen, pensioencontracten en schadeverzekeringen vertalen in een top-3 positie in de Nederlandse Leven & Pensioen en de Nederlandse Schademarkt en een top-5 positie in de Belgische Leven & Pensioenmarkt. Voor banksparen is een marktaandeel van 10% realistisch."

"Het is de strakke focus op zowel kostenreductie als het belang van onze klanten in combinatie met onze sterke kapitaalspositie en risicomanagementcapaciteiten die het mogelijk maken onze verwachtingen voor de groei van operationeel resultaat1 en dividend met minimaal 3% per jaar te handhaven."

Rendement en efficiency

In het eerste deel van het programma zullen bestuursvoorzitter Niek Hoek en CFO Emiel Roozen aangeven hoe de consequente executie van de strategie van Delta Lloyd Groep en de robuuste financiële performance, ook in volatiele financiële markten, Delta Lloyd een sterke positie in de markt geven. Daarbij is ook de financieringspositie van Delta Lloyd erg sterk. De Groep heeft op de korte en middellange termijn geen herfinanciering van leningen nodig.

Kostendoelstellingen aangescherpt

De ingezette kostenbesparingen van Delta Lloyd verlopen voortvarend. De operationele kosten komen eind dit jaar dan ook al in de buurt van de doelstelling van 2o12. Reden voor Delta Lloyd om haar kostendoelstellingen voor de komende twee jaar aan te scherpen. Voor 2012 is de doelstelling een operationeel kostenniveau van lager dan ¤ 820 miljoen (dit was ¤ 850 miljoen) en voor 2013 is de do doelstelling de operationele kosten onder de ¤ 790(2) miljoen uit te laten komen.

Internal rate of return ten minste 9%

De doelstelling voor de winstgevendheid van nieuw afgesloten leven & pensioenverzekeringen, de internal rate of return, wordt vastgesteld op ten minste 9%.

Overige doelstellingen ongewijzigd

De belangrijkste overige managementdoelstellingen blijven ongewijzigd. Deze hebben betrekking op de jaarlijkse groei van het operationeel resultaat(3) en dividend met ten minste 3% en een operationele Return on Equity van 8-12 %.

De doelstelling voor een Combined Ratio van 98% door de cyclus heen voor de schadeactiviteiten wordt eveneens gehandhaafd. Zoals al aangegeven bij de update van het derde kwartaal zal het halen van deze doelstelling over 2011 te ambitieus zijn.

Ten slotte blijft de doelstelling voor de wettelijke solvabiliteit op groepsniveau (IGD) van ten minste 160-175% eveneens gehandhaafd. Per eind oktober is deze IGD solvabiliteit gestegen tot 183%(4). De in de branche meer gebruikte maatstaf voor wettelijke solvabiliteit van verzekeringsentiteiten was 212% per eind oktober.

Succesvol risk-return management

Delta Lloyd Groep's succesvolle risk return management wordt belicht door Chief Risk Officer Theo Berg en Chief Investment Officer Alex Otto. Zij geven aan dat de financiële positie van Delta Lloyd Groep verder is versterkt door met name een actief hedgingbeleid en een tijdige afbouw van posities in Zuid-Europa en Ierland.

De ontwikkelingen met betrekking tot Solvency II worden op de voet gevolgd. Een positieve ontwikkeling daarbij is de mogelijke invoering van een countercyclical premium en matching premium die een positief effect zullen hebben op de hoogte van aan te houden voorzieningen en reserves.

Alex Otto zal dieper ingegaan op de afwegingen tussen rendement en risico en met name de goede prestaties van het vastrentende team van Delta Lloyd. Op de beleggingsportefeuille voor eigen rekening en risico(5) is in de eerste negen maanden van 2011 een rendement behaald van 8%.

Commercie en Operations: distributie vormt krachtige motor achter marktgroei

Vervolgens geeft Raad van Bestuurslid Paul Medendorp een overzicht van de commerciële kracht van Delta Lloyd Groep, gebaseerd op het unieke distributieconcept met de A-merken Delta Lloyd, OHRA en ABN AMRO Verzekeringen. Hiermee bedient de groep alle kanalen, maar is ook helemaal toegesneden op innovatieve vormen van distributie via het 'mobile, click, call and face' principe.

Directievoorzitters Leon van Riet en Edwin Grutterink gaan in op de prestaties van respectievelijk de Leven & Pensioen en de Schade bedrijven. Leven & Pensioen kan terugkijken op een succesvolle periode. Commercieel werd voor ruim ¤ 1 miljard aaan grote pensioencontracten afgesloten. De eerste Nederlandse PPI BeFrank, een joint venture met Binck Bank die in de zomer van 2011 haar vergunning kreeg, kan tegen zeer lage kosten innovatieve pensioenproducten neerzetten. De commerciële prestaties gaan hand in hand met sterk dalende kosten en een toenemende klanttevredenheid. Hiermee profileert Delta Lloyd Leven & Pensioen zich als dé aanbieder op de Nederlandse pensioenmarkt.

De focus bij Schade ligt vooral op het terugbrengen van de schadelasten door actief claims management, het verbeteren van klantprocessen door toenemend gebruik van straight through processing en het uitbouwen van een aantal sterke nichemarkten.

Alle presentaties zijn te volgen via internet

Alle presentaties zijn via een webcast live te volgen op de vernieuwde website http://www.deltalloydgroep.com/, de voertaal is Engels. Het programma is (tijden bij benadering):

9.30-10.45 uur Update over strategie, de managementdoelstellingen en financiën Niek Hoek en Emiel Roozen

10.45-11.45 uur Toelichting op risk-return management Theo Berg en Alex Otto

11.45-12.45 uur Presentatie over klantbelang centraal en commercie, Leven & Pensioen en Schadeverzekeringen Paul Medendorp, Leon van Riet en Edwin Grutterink

12.45-13.00 uur Afsluiting door Niek Hoek

De presentaties zijn op 23 november beschikbaar op de website van Delta Lloyd Groep (www.deltalloydgroep.com) vanaf 8.30 uur CET.

Wilt u meer weten over dit persbericht?



Ingezonden persbericht