Ingezonden persbericht


Published: 08:01 CET 23-11-2011 /Thomson Reuters /Source: Delta Lloyd Groep /XAMS: DL /ISIN: NL0009294552

Delta Lloyd Groep en Friesland Bank samen in verzekeringen

Delta Lloyd Groep en Friesland Bank hebben een principe-overeenkomst bereikt over de vorming van een joint venture voor de 30-jarige exclusieve distributie en verkoop van verzekeringen onder het label Friesland Bank Assurantiën.

Friesland Bank Assurantiën BV (FBA) is in 1970 opgericht en 100% dochter van FBA Holding BV. Delta Lloyd Groep zal een belang van 51% in FBA Holding BV overnemen van Friesland Bank NV. FBA heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaand assurantie intermediair en behoort met 123 medewerkers tot de 20 grootste intermediairbedrijven van Nederland. FBA Holding BV genereerde in 2010 een bruto premie-inkomen van ¤ 60 miljoen.

De nieuwe joint venture combineert het sterke merk, het netwerk en de klant- en marktkennis van Friesland Bank, met de verzekeringsexpertise en efficiency van Delta Lloyd Groep. De klanten van Friesland Bank krijgen toegang tot het brede aanbod van verzekeringsproducten dat Delta Lloyd Groep voert. De overeenkomst heeft een looptijd van 30 jaar.

Paul Medendorp, lid raad van bestuur van Delta Lloyd Groep: "Deze samenwerking past naadloos in onze multi brand, multi channel strategie. Wij hebben al bewezen een dergelijke joint venture tot een succes te kunnen maken, zowel voor klanten als aandeelhouders en committeren ons graag aan dit partnership met Friesland Bank."

Gert van Wakeren, lid raad van bestuur Friesland Bank: "We zijn verheugd dat we in Delta Lloyd Groep een gerenommeerde partner hebben gevonden, met wie we samen in deze snel veranderende markt, de dienstverlening verder kunnen verstevigen."

De transactie wordt naar verwachting afgerond per 31 december 2011. De transactie is onder voorbehoud van het doorlopen van het adviestraject met de betrokken ondernemingsraden en het doorlopen van het vergunningentraject.

Wilt u meer weten over dit persbericht?