Gemeente Bergen


---



Persbericht

Boxmeer, 22 november 2011

Voornemen gemeenten beëindiging subsidierelatie per 2013 met Kunstencentrum De Meander

Op 22 november jl. hebben de gemeenten Sint Anthonis, Bergen, Gennep en Boxmeer het voorgenomen besluit genomen om de subsidierelatie met Kunstencentrum De Meander te beëindigen per 1 januari 2013.

De reden dat genoemde gemeenten volledig de subsidierelatie wensen te beëindigen per 1 januari 2013 is dat zij het niet als hun kerntaak zien om kunst- en cultuuronderwijs aan te bieden via een kunstencentrum. Het kunstencentrum werd gesubsidieerd om het productaanbod voor iedere inwoner van de deelnemende gemeenten toegankelijk te maken. Dit heeft echter niet geleid tot de gewenste toegankelijkere tarieven. Een vergelijkbaar aanbod wordt financieel laagdrempeliger aangeboden in de markt.

De gemeenten zijn voorstander van doelgroepgerichte subsidiëring of ondersteuning via bestaande ondersteuningsmaatregelen. Bovendien worden de mogelijkheden onderzocht van rechtstreekse subsidiëring van harmonieën en fanfares voor het volgen van muziekonderwijs.

Wanneer de gemeenteraden besluiten tot volledige uittreding per 1 januari 2013, treedt de compensatieregeling in werking. Deze verplicht de uittredende gemeenten een afkoopsom te betalen. De afkoopsom geeft De Meander een goede basis om een organisatorische doorstart te maken.

De gemeenten Cuijk en Mill & St. Hubert hebben het voorstel nog in beraad.

Redactie:
Dit persbericht werd uitgebracht namens de gemeenten Cuijk, Mill & St. Hubert, St. Anthonis, Bergen, Gennep en Boxmeer. Centrale woordvoering over het besluit geschiedt via de gemeente Boxmeer. Voor de besluitvorming in de gemeenten Cuijk en Mill & St. Hubert kunt u rechtstreeks contact met hen opnemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afd. Communicatie gemeente Boxmeer, via 0485-585911.


---- --