Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 23 november 2011

Technicolor Nederland stapt over op Groene Stroom

Technicolor Nederland stapt vanaf 1 januari 2012, als logisch vervolg op haar ISO 14001 certificering, volledig over op het gebruik van Groene Stroom. Hierdoor komen onder meer de uitzendingen van de Publieke Omroep, waar Technicolor voor verantwoordelijk is, tot stand met behulp van groene stroom. Technicolor is met haar data center op het Media Park, de Media Gateway, een grootverbruiker van stroom. Ook de uitzendfaciliteiten voor radio en televisie, de master control room en vele andere technische diensten dragen bij aan het stroomverbruik. Het bedrijf had al eerder een flink aantal maatregelen getroffen om het energieverbruik zo veel mogelijk in kaart te brengen en te beperken en is hiervoor beloond met het ISO14001 certificaat (milieu-management). Vanaf 1 januari vergroent Technicolor nu tevens al haar stroomverbruik.

Technicolor heeft voor de levering van groene stroom gekozen voor zogenaamde Garanties van Oorsprong (voorheen Groencertificaten) met als herkomst windkracht uit Nederland.

Algemeen directeur Bernard Kobes van Technicolor: "Overgaan op groene energie is de logische stap in de duurzame aanpak van Technicolor Nederland. Als marktleider en centrale speler in het medialandschap voelen we ons verplicht om niet alleen te roepen, maar ook te handelen. Nadat we eerder dit jaar als eerste, en nog steeds enige, facilitaire bedrijf ISO14001 gecertificeerd zijn, zijn we nu de eerste partij die volledig overgaan op groene energie. We verwachten de investeringen die hiermee gemoeid zijn snel terug te verdienen door middel van energiebesparende maatregelen die we getroffen hebben."

Technicolor maakt het nieuws bekend tijdens haar Milieuweek. Tijdens deze week worden de medewerkers van Technicolor met allerlei acties voorgelicht over diverse milieuzaken en wordt men aangemoedigd om energiebesparende ideeën aan te dragen.

Over Technicolor Nederland
Technicolor Nederland is onderdeel van de wereldwijde Technicolor organisatie en levert specifieke mediadiensten en -producten aan omroep-, media-, telecom- en kabelbedrijven. Technicolor Nederland verzorgt onder meer het dagelijks uitzendproces voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), NOS en Eredivisie Live. Ook is zij verantwoordelijk voor het "Uitzending Gemist" platform van de NPO, de digitale archivering van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en vertaling en ondertiteling van onder meer alle RTL programma's. Andere bekende klanten zijn SBS Broadcasting, MTV en Tele2. Het bedrijf beschikt over een eigen datacentrum op het Media Park: de Media Gateway. Technicolor Nederland is ISO9001 en ISO 14001 gecertificeerd. Technicolor is al ruim 95 jaar één van de belangrijkste partners voor contentproducenten, netwerk providers en omroepen op het gebied van mediaproductie, nabewerking en distributie. Technicolor is 's werelds grootste bedrijf op het gebied van filmprocessing, de grootste onafhankelijke producent van DVD en BluRay Discs en bovendien een wereldwijde leverancier van set-top boxen en gateways. Technicolor Nederland is gevestigd in Hilversum en heeft circa 350 medewerkers. Technicolor staat genoteerd bij Euronext Paris: TCH.


---



Ingezonden persbericht