Persbericht

ECDL zet in op digitale vaardigheden tijdens e-Skills Week 2012 Damien O'Sullivan, CEO ECDL, aangesteld als e-Skills Ambassadeur

Utrecht, 23 november 2011 - Digitaal vaardige mensen zijn nodig voor een concurrerend en innovatief Europa. De Europese e-Skills Week is een grote bewustwordingscampagne van de Europese Commissie met als doel het benadrukken van de groeiende vraag naar en behoefte aan digitaal vaardige gebruikers en professionals. De ambitie hierbij is meer mensen digitaal vaardig te maken. ECDL Foundation (bekend van het European Computer Driving Licence) ondersteunt de campagne als pan-Europees stakeholder. Daarnaast is de CEO van ECDL, de heer Damien O'Sullivan, benoemd tot e-Skills Ambassadeur.

Het initiatief biedt een pan-Europees platform om ervaringen en best practices in e-skills te promoten en delen. Ook wordt samenwerking gestimuleerd en worden stakeholders op een efficiënte manier gemobiliseerd. De Europese e-Skills Week biedt een uitgebreid programma aan activiteiten in meer dan 30 Europese landen en vindt plaats van 26-30 maart 2012.

De ECDL Foundation is een leidende pleitbezorger van digitale vaardigheden, zowel op nationaal als internationaal niveau. De Foundation geeft steun aan de e-Skills Week 2012. De ECDL Foundation zal samenwerken met Digital Europe en European Schoolnet, die de campagne namens de Europese Commissie coördineren.

Het is van belang zoveel mogelijk mensen digitaal vaardig te maken binnen Europa. Jonge mensen moeten de juiste vaardigheden (skills) aanleren voor een meer baanzekere toekomst. Dit is cruciaal voor economisch herstel en groei. De inschatting is dat er tegen 2020 8,5 miljoen nieuwe Europese banen zijn die intensieve kennis en vaardigheden vereisen. Roy Osinga, directeur ECDL Nederland: "Het is nu meer dan ooit belangrijk om concreet breed te werken aan digitale vaardigheden door middel van scholing, training en certificering. Dit is nodig voor de banen van morgen, een betere kwaliteit van leven in een digitale samenleving en om te bouwen aan een concurrerende economie."

De campagne van 2012 bouwt verder op het succes van de e-Skills Week 2011. Het belooft een belangrijk platform te zijn voor het promoten van de voordelen van digitale geletterdheid bij zowel nationale beleidsmakers als het publiek. Dit zal helpen bij het aanpakken van het tekort aan vaardigheden binnen Europa en zal leiden tot een meer digitaal gestroomlijnd, competitief en verenigd Europa.


Noot voor de redactie

Over ECDL
ECDL ® is de afkorting van European Computer Driving Licence - het Europees Computer Rijbewijs. ECDL opereert wereldwijd en is met 12 miljoen kandidaten in 148 landen de standaard voor computervaardigheid.

ECDL Foundation brengt door bekwaam gebruik van ICT, individuen, organisaties en de samenleving verder.

ECDL Nederland biedt een breed scala aan webbased diagnose- en examendiensten. Deze zijn gericht op het meten en certificeren van digitale basisvaardigheden. De competentiegerichte examens worden door het ministerie van Onderwijs erkend. Het ECDL- certificaat bestaat uit meerdere modules en toetst webbased praktische vaardigheden, zoals tekstverwerken, presentaties maken en veilig wegwijs worden op internet.

ECDL Nederland is verantwoordelijk voor de dienstverlening en ondersteuning aan de circa 250 Nederlandse testcentra en helpt studenten en werknemers een competentievoorsprong te geven.


---


Noot voor de redactie,