Ingezonden persbericht



---




PERSBERICHT 22 november 2011

Molenaarsoorkondes uitgereikt door Statenlid en de Sint in houtzaagmolen Leidschendam op 22 november

Op dinsdag 22 november reikten Sinterklaas en Statenlid Harre van der Nat de Molenaarsoorkondes uit aan 15 personen, die meer dan 20 molens die in het Molenpaspoort staan, hadden bezocht. Het Molenpaspoort is ontwikkeld in het kader van het provinciale themajaar Leve de Molens! De uitreiking gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst samen met de molenaars van de 29 deelnemende bezoekmolens in houtzaagmolen De Salamander, aan de Vliet in Leidschendam. Twee volledige dagarrangementen voor 4 personen in Leiden werden uitgereikt aan winnaars A.F.Morcus en Kees Bakker, die alle 29 molens bezochten, terwijl de dagarrangementen voor 5 personen in Kinderdijk werden gewonnen door J. van Wezel (25 bezochte molens) en de drie kinderen van de familie Clemens ( Fabian, Lisanne en Jeffrey), die ieder 21 molens een bezoek brachten.

Het Zuid-Hollandse Molenpaspoort, dat Erfgoedhuis Zuid-Holland in opdracht van de provincie Zuid-Holland heeft ontwikkeld, bleek zo'n groot succes dat een tweede druk nodig was. Het gratis paspoort van 46 pagina's geeft informatie over 29 interessante en te bezoeken Zuid-Hollandse molens. Wie een molen uit het Molenpaspoort bezoekt krijgt een stempel en komt in aanmerking voor een van de vele verrassingen. Met het paspoort wordt iedereen aangemoedigd om zoveel mogelijk molens in dit themajaar te bezoeken.

Erica Terpstra ontving op 5 april 2011 op het Werelderfgoed Kinderdijk het eerste Molenpaspoort van de provincie Zuid-Holland van Statenlid Herman van Santen. In totaal zijn 10.000 paspoorten uitgegeven.

Meer informatie staat op de website www.levedemolens.nl >>Bezoek de molens.